Бањалучки ПДП: Ђајићеви наводи никако не стоје

ГС
Бањалучки ПДП: Ђајићеви наводи никако не стоје

БАЊАЛУКА – Градски одбор ПДП-а Бањалука поручио је да не стоје наводи привременог предсједника Градског одбора СНСД-а Бањалука Владе Ђајића који је критиковао градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића због одласка на Копаоник у вријеме када је "ситуација у Бањалуци никад гора" те затражио да Град Бањалука у буџету предвиди 10 милиона КМ за борбу против пандемије.

- Да сједница Градског штаба за ванредне ситуације није одржана и да нису донесени конкретни закључци, можда би, изузимајући низ неистина које је изрекао, опаске Ђајића биле на мјесту. Међутим, након одржане сједнице на којој су донесене нове мјере у циљу заштите грађана, а коју је водио градоначелник у својству команданта штаба, Ђајићеви наводи никако не стоје - рекао је потпредсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука и шеф Клуба одборника у Скупштини града Драган Милановић, преноси портал Мондо.

Милановић каже да је ПДП давно упозоравао на потребу за уштедама за здравствени сектор.

- Довољно је да подсјетим да смо прије годину дана молили  Ђајића, као директора УКЦ-а, да се одустане од изградње гараже и новац преусмјери у потребна медицинска средства за лијечење пацијената. У том случају мања би била потреба за издвајањима из ионако опустошеног градског буџета, што најављују, а без прецизирања са које ставке ће бити скинуто 10 милиона КМ о којима говори - каже Милановић.

Он истиче да основни циљ свих на јавним функцијама треба да буде борба излазак из пандемије са што мање посљедица, а не беспотребна политичка препуцавања-

- Забринути смо због повећања броја заражених и апелујемо на све да предузму мјере максималног опреза. Увјерен сам да ће се Град Бањалука најодговорније односити према новонасталој ситуацији -  закључио је Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана