Бањалучки одборници усвојили Нацрт ребаланса буџета

Срна
Foto: ГС

Скупштина града Бањалука усвојила је данас Нацрт ребаланса градског буџета у износу од 234,8 милиона КМ што је од почетног буџета више за 23,1 милион КМ, односно 10,9 одсто.

Из Градске управе Бањалука саопштено је да је нацрт упућен у јавну расправу.

Скупштина града донијела је и одлуку о додјели субвенција за пословне субјекте, чији је рад отежан усљед реконструкције Гајеве улице, онако како су прошле године подржани и угоститељи у пјешачкој зони у градском центру.

Одборници су усвојили и Стратегију демографског развоја Бањалуке за 2023. – 2030. године, која представља искорак у правцу систематизовања различитих, до сада међусобно неповезаних мјера и активности, које имају одговарајући демографски утицај, било да је ријеч о утицајима на природно кретање /наталитет, фертилитет и морталитет/, миграције или старење становништва.

Израдом Стратегије апострофираће се и интензивирати мјере које имају директан утицај на демографске токове и кретања, наведено је у саопштењу.

На данашњој сједници је усвојен и извјештај о пословању Спортског центра "Борик" за 2022. годину и програм пословања за ову годину, више одлука о издавању у закуп пословних простора под посебним условима за више удружења, те приједлог одлуке о измјенама и допунама Пословника Скупштине града Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана