Бањалучки музичари траже укидање забране живих свирки

Г.С.
Бањалучки музичари траже укидање забране живих свирки

Представници Удружења естрадних извођача "Музичка сцена" из Бањалуке упутили су данас молбу предсједнику Владе РС, Републичком штабу за ванредне ситуације, Министарству културе и градоначелнику Бањалуке за укидањем забране музике уживо у угоститељским објектима.

У допису бањалучки музичари наводе да након више од три мјесеца, колико је забрана на снази, није постигнут циљ због којег је уведена и који би оправдао њено даље продужавање.

"Прије свега, није довела до спречавања ширења вируса корона, чак је непосредно по њеном увођењу дошло до наглог пораста броја обољелих и тај тренд је трајао прилично дуго, о чему постоје и званични подаци који су свакодневно били објављивани путем средстава информисања. Упркос томе, грађани су наставили да посјећују угоститељске објекте, слушајући при томе музику која им се емитује на ништа мањој снази и понашајући се ништа мање опуштено него кад је присутна музика уживо.

На жалост, једини ставрни резултат ове мјере је то што је музичким извођачима који наступају у угоститељским објектима нанесен немјерљив и ненадокнадив финансијски губитак, због којег су они и њихове породице доведени на руб егзистенције", наводи се у допису.

Због свега наведеног, бањалучки музичари су замолили да на наредној сјеници штаба за ванредне ситуације ова забрана буде укинута, тј. да се донесе мјера којом би се музичким извођачима дозволили наступи уживо у угоститељским објектима, уз поштовање осталих хигијенско-епидемиолошких мјера.

"Уколико наведена забрана ипак буде продужена, бићемо присиљени да своје незадовољство искажемо у виду мирних протеста", наводи се на крају дописа, преноси mondo.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана