“Бањалучки карневал” уљепшаће улице идућег викенда

Катарина Шапоња
“Бањалучки карневал” уљепшаће улице идућег викенда

БАЊАЛУКА - Више од двадесет карневалских група из земље и региона приредиће наредног викенда спектакл на улицама Бањалуке и донијети сјајну атмосферу и забаву за све узрасте.

Централни догађај овогодишњег, трећег по реду “Бањалучког карневала”, заказан је за суботу са почетком у 18 часова. Велика карневалска поворка кретаће се од Народног позоришта Републике Српске према Тргу Крајине, гдје посјетиоце очекује прави спектакл уз плесачице бразилске самбе и перформанс “Миррор Црењ”.

- Након наступа карневалских група услиједиће и концерт групе “Цубалканика”. Сутра увече биће организована карневалска журка на отвореном, а од 19.30 часова све суграђане, али и бројне туристе очекује феноменална забава у центру града - саопштено је из Градске управе и наведено да ће сви посјетиоци на потезу од Гајеве улице до “паркића” моћи уживати у дружењу са карневалистима.

Недјеља је резервисана за дјечији карневал, који ће бити одржан код фонтане у парку “Младен Стојановић” у 11 часова, а више од 600 малишана обучених у креативне костиме засигурно ће учинити да и ово прољеће буде незаборавно.

Из Градске управе су позвали све суграђане и посјетиоце да се придруже јер их очекује много смијеха, дружења, пјесме и добре забаве, а љепота, разноликост и шароликост плесних костима свакако ће уљепшати ову јединствену туристичку манифестацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана