„Бањалучки етно дани“ од 2. до 4. јула

ГС
„Бањалучки етно дани“ од 2. до 4. јула

БАЊАЛУКА - Туристичка организација града Бања Лука заједно са КУД „Пискавица“ и АНИП „Веселин Маслеша“ организује манифестацију „Бањалучки етно дани“ која ће се одржати од 2. до 4. јула у МЗ Доња Пискавица и Бањалуци.

„Бањалучки етно дани“ представљају сарадњу два фестивала,“Козара етно“ и „Фестивал српског фолклора“ које се традиционално организују у првој половини јула. Учешће на фестивалу  узеће око 400 учесника из четири земље.

Организатори  манифестације „Бањалучки етно дани“ сагласни су да све манифестације које носе печат традиционално,односно чувари обичаја и изворног мелоса, саберу под једну кровну организацију али при томе задржавају фестивалску аутономсност што ће бити још занимљивије.

- Циљ оваквог вида сарадње јесте да се кроз „Бањалучке етно дане“ представе сви они који баштине традицију и чувају обичаје својих поднебља и крајева из којих долазе као и да се овај догађај уз медијску помоћ што више омасови и привуче велики број  посјетилаца – кажу у Туристичкој организацији.

Организатори сматрају да ће се на овај начин, поред манифестациног туризма, доћи до новог туристичког производа кроз културни идентитет, заборављене обичаје и гастрономску понуду старе крајишке трпезе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана