Бањалучки „Блок“ бриљирао са шест побједа у Београду

Јана Кезић
Foto: Плесни клуб "Блок"/ Фејсбук

БАЊАЛУКА - Поред веома јаке конкуренције и неколико хиљада такмичара из 12 земаља широм свијета, хипхопери бањалучког Плесног клуба “Блок” вратили су се из Београда окићени златним медаљама које су освојили у разним категоријама.

Ови млади плесачи чисти су примјер да се труд, рад и залагање исплате. Мимо медаља, они као и њихови тренери, носе предивне утиске и сјајну енергију у срцима, а томе додатно доприноси понос родитеља и свих оних који их годинама подржавају. Предсједница Плесног клуба “Блок” Јелена Стојаковић за “Глас Српке” каже да је веома поносна на остварене резултате.

- Ријеч је о интернационалном плесном такмичењу 5678, у организацији “5678 цоммунитџ”, која иначе реализује велике плесне догађаје и такмичења широм свијета од Прага, до Беча, Будимпеште и Дубаија - казала је Стојаковићева.  Додала је да су први на овом такмичењу били 2019. године, када су били квалификовани и за Свјетско првенство у Бечу.

 

 

- Овај пут злата су освојиле наше хип-хоп екипе од дјечјих, јуниорских и сениорских узраста, а у категоријама соло, дуо, група и формација. Такмичари су били узраста од шест до 19 година, а најмлађа побједница има тек шест година - рекла је Стојаковићева.

Припреме за оваква такмичења, како каже, трају по неколико мјесеци, а некада чак и годину.

- Додатни тренинзи, кондиционе припреме, радионице и семинари, али и бројне друге активности само су дио процеса који подразумијева учешће на оваквом догађају. Некада зна бити напорно, али када остваримо овакве резултате, будемо поносни и срећни те нам то даје енергију и мотивацију да наставимо још боље и јаче - истакла је Стојаковићева.

Дјеци много значи сваки јавни наступ и прилика да покажу шта знају.

- Још када то буде препознато и адекватно награђено онда је срећа потпуна.

Родитељи су препоносни, а како и не би били. Они су највећа подршка и овом приликом желим да им захвалим на свему, јер без њих дефинитивно не бисмо могли постићи овакав успјех - рекла је Стојаковићева.

Стојаковићева каже да их до краја године очекује још неколико наступа па тако већ 14. децембра чланови овог плесног клуба наступају у “Зимзобалу”, а 16. и 17. децембра такмичиће се на турнирима у Загребу и Бањалуци.

- Припреме увелико трају и надамо се да ћемо ову годину завршити златом и достићи број од 200 побједа до сада - закључила је Стојаковићева.

Упис

Јелена Стојаковић каже да Плесни клуб “Блок” броји неколико стотина активних чланова, а упис траје цијеле године.

- Сви заинтересовани могу већ сада заказати пробни тренинг, изабрати један од 14 програма и постати члан наше велике плесне породице - рекла је Стојаковићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана