Бањалучка улица Ивана Горана Ковачића у новом руху пуштена у саобраћај

Маја Станојевић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Реконструисана и модернизована бањалучка улица Ивана Горана Ковачића, повезница кружних токова код „Леснине" и „Центрума", пуштена је у саобраћај.

Отварањем ове улице спојен је западни и источни транзит.

Уз модерну саобраћајницу, која се у већем дијелу састоји од четири саобраћајне траке, изграђене су пјешачке и бициклистичка стаза те аутобуска стајалишта.

Ријеч је о заједничком пројекту Града и предузећа "Путеви Републике Српске", вриједном два милиона КМ.

Реконструкција саобраћајнице у почела је прошле године када је урађена прва фаза и дјелимично завршена дионица до скретања за Тржни центар "Тропик".

Извођач радова на овом пројекту је предузеће "Нискоградња" из Лакташа.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић, који је заједно са вршиоцем дужности директора "Путева Републике Српске" Давором Кострешевићем предао на употребу ову улицу, рекао је новинарима да су реализовањем радова на овој саобраћајници ријешени озбиљни проблеми у пропусној моћи овог пута, те да је вођено рачуна и о сигурности пјешака и бициклиста.

-Ова саобраћајница је изграђена 50 дана прије планираног рока и сигуран сам да ће Влада Српске наставити да и на овом плану улаже у локалне заједнице, са посебним освртом на Бањалуку - рекао је Ћорић.

Вршилац директора "Путева Републике Српске" Давор Кострешевић је изразио задовољство због реконструисања ове саобраћајнице и рекао да је ову инвестицију у цјелости финансирало предузеће на чијем је челу, уз подршку Владе Српске.

- Надам се да ће бити сведене на минимум гужве у саобраћају које су биле на овом потезу, а наше предузеће ће у овом смислу на једнак начин бити на услузи свим локалним заједницама у Српској, у складу са финансијским могућностима - рекао је Кострешевић.

Савјетник градоначелника Бањалуке Милада Шукало рекла је да је град у вези са овим послом обезбиједио пројектну документацију и ријешио имовинско-правне односе прије реконструкције улице.

Отварању саобраћајнице присуствовао је и предсједник Градске скупштине Младен Илић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана