Бањалучка “Тржница” обиљежава 95 година рада: Пакети помоћи Удружењу дистрофичара и “Мозаику пријатељства”

С. Б.
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Бањалучка “Тржница” прославља 95 година постојања и рада, а поводом рођендана, у петак су уручили хуманитарне пакете Удружењу дистрофичара регије Бањалука и Удружењу грађана “Мозаик пријатељства”.

Директор “Тржнице” Немања Билановић казао је да ово друштвено одговорно предузеће често помаже угроженима.

- Поводом славе “Тржнице” - Духова, ове године смо одлучили да уручимо симболичне поклоне Удружењу дистрофичара регије Бањалука, али и удружењу “Мозаик пријатељства”. Ријеч је о пакетима намирница за припрему дневног оброка за 1.000 корисника јавне кухиње “Мозаика пријатељства” - казао је Билановић. Истакао је да је циљ ове акције да допринесу и додатно помогну хуманитарни рад ових удружења.

- Овим симболичним знаком пажње желимо пружити помоћ у раду овим удружењима, али и захвалити свим грађанима на повјерењу које нам пружају дуги низ година - истакао је Билановић. Додао је да ће поводом славе уручити захвалнице истакнутим пословним партнерима и радницима “Тржнице”.

Удружење дистрофичара бањалучке регије добило је десет пакета помоћи. Директор Удружења дистрофичара регије Бањалука Радован Ристић захвалио је на овој донацији.

- Наше удружење дјелује у 23 локалне заједнице и има 136 чланова, тако да ће нам ови пакети бити од велике помоћи. Одредили смо приоритете у социјалној карти у удружењу, тако да ће ове пакете добити наши најугроженији чланови - нагласио је Ристић.

Предсједник “Мозаика пријатељства” Мирослав Субашић казао је да је у времену енормних поскупљења ова донација веома значајна.

- Поред намирница за оброк за 1.000 наших корисника руководство “Тржнице” сјетило се и наших вриједних волонтера који свакодневно сате проведу сјецкајући воће и поврће те су за њих обезбиједили више сетова нових ножева, као и електричног “сјецка” - рекао је Субашић. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана