Бањалучка тркачка лига: Почела акција прикупљања пакетића

ГС
Бањалучка тркачка лига: Почела акција прикупљања пакетића

БАЊАЛУКА- Ђорђе Ћерић и Лусија Кимани побједници су „Зимске петице“ посљедње трке у оквиру Бањалучке тркачке лиге за ову годину. Обоје су били веома задовољни оствареним временом и резултатима уз овој години. 

„Ова година је најбоља откако трчим. Члан сам Атлетског клуба Бањалука. Иначе сам из Брода. Прије мјесец дана сам побиједио на Бањалучком полумаратону, данас овдје. Вријеме 15.22 је доста добро. Било је доста трка ове године, био сам трећи на Првенству БиХ, био сам први на Првенству Републике Српске.“ каже Ћерић видно задовољан сумирајући сезону на измаку.

„Моја данашња побједа иде за Тијану Глигић. Била је моја драга сека и другарица како смо једна другу звале. Данас, прва четири километра, нисам очекивала побједу али сам онда дала све од себе да данас добијем ову трку. Управо за Тијану. Зато сам јако сретна данас“, казала је Лусија Кимани.

Трчали су и малишани. У узрасној категорији до десет година, тријумфовали су Наталија Миљатовић  и  Вања Маркуш. У трци дјечака и дјевојчица старости од 10 до 14 година најбржи су били Марко Шаренац и Ања Старчевић.

У трци лица са потешкоћама у развоју побиједило је Марко Лазић. Овогодишња трка је, попут прошлогодишње организована у сарадњи са Удружењем ДиабетНо1, па је ово била прилика да се још једном скрене пажња на потребе лица која болују од овог типа дијабетеса, рекла је предсједница овог Удружења Јелена Шкрбић Радић.

Оснивач и поктреач Бањалучке тркачке лиге, Душко Тадић, нагласио је да је овом трком стављена тачка на овогодишњу сезону, али да је истовремено, она означила почетак велике акције прикупљања Никољданских и Новогодишњих пакетића.

„У акцију се могу укључити сви. Донатори, друштено одговорне компаније, баш сви.  Позивом на број 1403 сви могу помоћи акцију прикупљања пакетића малишанима из социјално угрожених категорија, малишанима са инвалидитетом и дјеци родитеља са инвалидитетом као и малишанима са потешкоћама у развоју“, казао је Тадић надајући се да ће одзив бити велики и да ће бити прикупљено 5000 пакетића.

„Бањалука је показала уназад неколико година да је заиста хумана, и да се једноставно саживи са својим суграђанима“, казала је савјетница градоначелника Мирна Савић Бањац, изражавајући задовољство чињеницом да је Бањалучка тркачка лига један од најбољих примјера самоорганизовања грађана с циљем да се разумију потребе других, посебно социјално угожених категорија становништва

“Зимску петицу” подржали су Град Бањалука и Министарство породице омладине и спорта, а медијски покровитељ је ЕЛТА телевизија. Наредна трка Бањалучке тркачке лиге, „Трка за Српску“  биће одржана половином јануара наредне године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана