Бањалучка Техничка школа у пуном замаху улази у нову школску годину

ГС
Бањалучка Техничка школа у пуном замаху улази у нову школску годину

Иако је ове године број ученика који су уписали средње школе био нешто мањи него прошле године и то на територији региона, Техничка школа из Бањалуке је у потпуности попунила сва занимања и на тај начин остварила задани циљ који је управа ове школе зацртала.

Након низа реалзиованих пројеката и упорног рада како би се школа поставила на заслужено мјесто, а то је носиоц будућности привредног развоја Републике Српске резултирало је попуњавањем свих капацитета у занимањима, каже Владимир Куваља директор Техничке школе.

– Тимски рад између управе, ученика, родитеља и професора, показао се као пун погодак што биљеже показатељи убрзаног развоја. Техничка школа у Бањој Луци засијала је у правом свијетлу и пружила оно због чега и треба да постоји,а то је задовољан ученик и родитељ, са капацитетима и условима који ће им бити пружени – истиче Куваља.

Како истиче први човјек ове образовне установе ,њихов је мото, развој просперитет и будућност, успјешност, жеља и хтијење да се посветимо најважнијем ресурсу а то су наша дјеца ,моји ученици и сутра образован и способан, квалификован радник, који ће бити замајац развоја наше Републике Српске.

Даље истиче да су циљеви које је пред себе поставио прије годину и по дана, од када је директор Техничке школе у потпуности реализовани, да са поносом и одушевљењем истиче да је жеља и преданост послу и задатку кључ успјеха, а резултати су видљиви.

– На путу даљег развоја пред нама су бројни изазови на које ми спремни чекамо и са планом улазимо у нове, још боље и веће успијехе, не одустајемо, а са резултатима ћемо се поносити, јер то заслужује овај град, ова република и наша дјеца. Наше идеје итекако су препознали и наши државни органи, наш предсједник господин Милорад Додик, који нас је охрабрио и у нама препознао потенцијал и подржао нас. Подршку су нам пружили и наше министарство просвјете и културе на челу са министрицом Жељком Стојчић, затим скупштинска већина града Бањалуке на челу са господином Љубом Нинковићем, као и бројни градови и општине широм наше Српске,бројни привредници и људи од акције и дјела. У нову школску годину улазимо са потпуно попуњеним капацитетима наших ученика којима ћемо пружити знање достојно времену, истиче Куваља и поручује, ми не одустајемо већ радимо и доносимо резултате који ће бити на понос свих нас, идемо даље и поносно, чувамо своје, градимо и стварамо, како нашу школу тако и нашу Републику Српску – поручио је Куваља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана