Бањалучка скупштина расправља о ребалансу буџета за 2023.

Срна
Бањалучка скупштина расправља о ребалансу буџета за 2023.

БАЊАЛУКА - У Скупштини града Бањалука почела је расправа о ребалансу буџета за 2023. годину, након што су одборници на ванредној сједници усвојили Приједлог одлуке о реалокацији буџетских средстава у јавним установама.

Директор бањалучког Центра за социјални рад Ирена Јолџић у обраћању је упитала градоначелника Драшка Станивуковића како ће бити ријешене обавезе ове установе које нису покривене предложеним ребалансом.

Она је истакла да Центар има трошкове за енергију и гориво, али и остале редовне расходе.

-Према овом ребалансу, Центар ће бити у минусу 500.000 КМ. Питам вас градоначелниче како ће бити исплаћене дознаке и редовни трошкови. Предлажем да се сада одмах ова питања ријеше на овој ванредној сједници и да се договоримо - поручила је Јолџићева.

Станивуковић је раније данас рекао да ће предложене реалокације ријешити 15 евентуално 20 одсто проблема. -Кроз реалокације рјешавамо само најпрече проблеме – односно исплату туђе његе и помоћи, те исплату плата радницима, док ће добар дио текућих проблема попут дуга за електричну енергију, субвенција за вртиће, стипендија остати и даље неријешен – нагласио је Станивуковић, који је истакао да је усвајање ребаланса једини начин којим ће бити ријешени сви текући проблеми.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана