Бањалучка берза: Град Бањалука на продају понудио обвезнице вриједне 12 милиона КМ

A.С.
Бањалучка берза: Град Бањалука на продају понудио обвезнице вриједне 12 милиона КМ

БАЊАЛУКА - Комисија за хартије од вриједности Републике Српске 12. јуна дала је сагласност за емисију обвезница града Бањалука у вриједности од 12 милиона КМ, а позив за емисију данас објављен и на Бањалучкој берзи.

Овим задужењем бањалучка Градска управа планира да дјелимично "закрпи" губитке изазване пандемијом вируса корона, а како је наведено у позиву, град ће понудити 120.000 обвезница појединачне номиналне вриједности 100 КМ, са роком доспијећа од десет година и каматном стопом од четири одсто.

Сагласност за ово задужење дала је Скупштина града на сједници одржаној 27. маја, а градоначелник Игор Радојичић на претходној сједници Колегијума скупштине града казао је да ће ова емисија бити завршена око 10. јула, након чега ће бити завршен и послат на разматрање Приједлог ребаланса буџета.

- На ову емисију обвезница смо се одлучили, јер нисмо хтјели да зауставимо капиталне инвестиције и даљи развој града. Пад јавних прихода je велики и ово задужење ће само дјелимично покрити те губитке - казао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана