Бањалучанка води тешку борбу против злоћудне болести и потребна јој је помоћ хуманиста

Јана Кезић
Бањалучанка води тешку борбу против злоћудне болести и потребна јој је помоћ хуманиста

БАЊАЛУКА - Бањалучанки Весни Шипки која болује од карцинома дојке хитно је потребна помоћ добрих људи, како би могла сакупити новац за куповину скупог лијека, неопходног за наставак лијечења.

За ову, иначе познату бањалучку докторицу и бившу кошаркашицу златне генерације Младог Крајишника, набавка лијека “рибоциклиб” значи живот. Лијек, који је до сада куповала у слободној продаји за више од 1.000 евра, налази се на листи чекања за одобрење лијечења. Нажалост, Весна више није у могућности да купује лијек, а преостала терапија једва да је довољна за десет дана.

- Од карцинома дојке се лијечим нешто више од двије године. Почетком ове године је дошло до погоршања болести и укључена ми је биолошка терапија, односно лијек “Рибоциклиб” - рекла је Шипка за “Глас Српске”.

Објаснила је да је оформљена листа чекања за тај лијек, преко Фонда здравственог осигурања Српске.

- Тренутно сам 17. на листи чекања и по налазима доктора, треба најмање још четири мјесеца сама да набављам тај лијек, док не дођем на ред - казала је Шипка. Истакла је да је овај лијек код нас веома скуп, због чега је приморана да га набавља из иностранства.

- Лијек набављам у Турској, јер је тамо најповољнији, а кутија кошта око 1.000 евра - казала је Шипка. Он се, како каже, пије сваки дан, а паковање садржи 63 таблете.

- Од тога се сваки дан пију по три таблете 21 дан и седам дана се прави пауза. До сада сам већ потрошила пет кутија и потрошила сам сву уштеђевину. Тако да сам дала апел, ако се може скупити новца за набавку тог лијека - рекла је Шипка, која је мајка младе кошаркашице ЖКК Орлови и репрезентације БиХ Анђеле Шипке.

Из Кошаркашког клуба Борац Бањалука су прије неколико дана саопштили да ће сав приход од улазница узвратног меча финала Премијер лиге БиХ против екипе КК Игокеа прослиједити за Веснино лијечење.

- Као и небројено пута до сада, КК Борац ће увијек дати подршку онима којима је она најпотребнија! Покажимо да смо хумани и у овој мисији, дијелимо на наше друштвене мреже објаву, информишимо што већи број наших суграђана, помозимо нашој Весни да лакше преброди проблеме са којима се сусреће - поручили су из КК Борац. Такође, ФК Борац донираће за Веснино лијечење дио прихода од продатих улазница са утакмице са тузланском Слободом, која ће бити одиграна у суботу.

Жиро-рачун

Весни Шипки је потребна помоћ добрих људи, како би могла да купи лијек и настави са терапијом која јој је неопходна. Сви они који могу и желе, новац могу уплатити на жиро-рачун: Весна Шипка, НЛБ Банка, 5620998030099031.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана