Бањалучанка Јела Брборовић огребала ауто па задивила гестом

Јасмина Перишић
Бањалучанка Јела Брборовић огребала ауто па задивила гестом

Бањалука - Извините, мало сам Вам очешала ауто код чепа за резевоар. Ево број телефона па се јавите да надокнадим штету!

Ову поруку, написану на комадићу папира, оставила је Бањалучанка Јела Брборовић, власнику "пежоа" који је ова касирка маркета "Конзум" на Старчевици закачила својим аутомобилом на паркингу испред тог продајног објекта.

Јела је сачувала образ и показала поштење у времену када је мало оних који би направили сличан гест.

- Када сам видјела да сам огребала туђи ауто, без размишљања сам оставила цедуљу с бројем телефона да надокнадим човјеку штету. Поступила сам по савјести јер достојанство нема цијену! Није ми падало на памет да избјегнем одговорност за оно што сам учинила иако штета није била велика. Ишла сам из друге смјене, мрак је био већ увелико пао и није било свједока. Могла сам отићи али нисам жељела. Чини ми се да сам побјегла да не би могла да спавам од гриже савјести. Једини је проблем био што нисам могла да чекам власника аутомобила којег сам оштетила својим возилом па сам написала цедуљче - прича Брборовићева.

Додаје да се касније уплашила да неки неодговорни појединац не злоупотријеби њен телефонски број.

- Срећа ријеч је о господину Ненаду Талићу који је разумио мој гест. Када ме је сутрадан позвао, рекла сам му опростите, старија жена! Слабије видим у мраку а још сам ишла из друге смјене. Он је рекао да сам га толико ганула својим гестом, да би ми опростио било шта да сам оштетила на његовом аутомобилу и није тражио да му надокнадим штету - испричала је Брборовићева.

Власник огребаног "пежоа" Ненад Талић истакао је да гест Јеле Брборовић треба да пружи примјер свим грађанима Бањалуке.

- Не сумњам да још има добрих људи. Када сам угледао цедуљу на брисачима био сам изненађен. Прво сам мислио да је шала, али када сам видио огреботину код резервоара, све ми је било јасно. Није први пут да ми је неко огребао аутомобил, али је први пут да се неко јавио и преузео одговорност. Госпођи Брборовић свака част и стварно ме дирнула гестом тако да нисам желио да ми надокнади штету - испричао је Талић.

Поштење касирке га је мотивисало да све објави на друштвеним мрежама.

- Поставио слику цедуље уз поруку "нема потребе за поправком. Јело, свака част". Послије тога почели су да пљуште позитивни коментари на гест Брборовићеве, а један од занимљивијих је и "Јелу за предсједника" - рекао је Талић.

На његове ријечи Јела Брборовић се насмијала и додала да је само испуњавала грађанску дужност.

Пожар

О још једном гесту Јеле Брборовић прије неколико година писали су медији.

- Гасила сам запаљени аутомобил. Испред маркета у којем сам тада радила избио је пожар на возилу. Без размишљања смо колеге и ја ушли у битку са ватреном стихијом не чекајући ватрогасце  - рекла је Брборовићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана