Бањалучанин направио надгробни споменик вирусу

Срна
Бањалучанин направио надгробни споменик вирусу

БАЊАЛУКА - Самоуки бањалучки вајар Стево Селак направио је својеврсни надгробни споменик вирусу корона у знак побједе над том пошасти, а људима је поручио да нема чега да се плаше, ако у духовном и физичком смислу буду јачали себе и свој имунитет и придржавали се превентивних мјера.

Селак сматра да су здравствене мјере корисне, посебно када је ријеч о држању дистанце и смањивању социјалних контаката и окупљања.

-Треба их испоштовати и може се издржати тај један мјесец док се стање не смири. Ето, ја сам за ово вријеме први пут посијао башту, правио неке нове кипове, возио бицикл, писао, копао канал... И породичне везе сам учврстио, јер смо више са дјецом - прича Селак Срни.

Самоувјерено наводећи како је направио први споменик корони у свијету и тако вирус симболично "сахранио", Селак појашњава да је то учинио од вајарског гипса нанесеног на заварену металну конструкцију, а онда је све то лијепо обликовао, стилизовао и офарбао...

Споменик вирусу, који је постављен у Селаковом дворишту на Паприковцу, привлачи пажњу пролазника.

- Код готово сваког пролазника, који га уочи, појави се осмијех на лицу, што ми је и био циљ. Није да се тога ико плаши - наглашава Стево.

Он каже да нема страх од короне, поготово јер је преживио три клиничке смрти и два тумора на унутрашњим органима, о чему је написао "Књигу" живота" у којој је навео да се смрти не треба плашити, јер је душа вјечна.

- Близу „корона споменик“ је кип Исуса, који се моли, и то је нека универзална порука. Сви знају да се Христос ничега не плаши, поготово не неког вируса. А човјек који искрено вјерује у Исуса и у васкрсење, те поштује Бога, нема страх -  тврди Селак.

Он додаје да је ситуација у вези са корона вирусом зауставила глобализам и ојачала сувереност многих држава, међу којима је и Република Српска.

Селак каже да је због вируса мање загађивања природне средине и више економских проблема, али да не треба дозволити да корона неким лошим људима постане изговор за неке лоше потезе.

Овај Бањалучанин правио је протеклих година кипове предсједника Русије Владимира Путина и САД Доналда Трампа, чиме је изазвао пажњу регионалне јавности, недавно је извајао и лидера Сјеверне Кореје Ким Јонг Уна.

- Иако сви говоре да је тоталитаран и десничар, Ун је примјер предсједника који воли свој народ и због тога је многима, па и мени, симпатичан - истиче Селак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана