Бањалучанин Данило Милосављевић тријумфује на фестивалима и такмичењима: “Дјечак са емоцијом” осваја музичко небо

 Јана Кезић
Бањалучанин Данило Милосављевић тријумфује на фестивалима и такмичењима: “Дјечак са емоцијом” осваја музичко небо

Глас младог Бањалучанина Данила Милосављевића (15), који је издао чак три своје пјесме, никога не оставља равнодушним и томе свједоче многобројне побједе на фестивалима, али и бројна признања са музичких такмичења у протеклих неколико година.

Готово је немогуће замислити неку манифестацију у Бањалуци, а да се овај симпатични дјечак не појави и све људе разоружа својим импресивним гласом, па је тако поводом дочека Нове године на Тргу, раме уз раме, пјевао са Гоцом Тржан. Овај младић, који ниже само петице, ученик је првог разреда средње школе, а осим музике бави се и спортом. Тренутно је укључен у један велики музички пројекат који се још није почео емитовати, а већ је прошао два круга и жири није остао имун на њега.

Једном приликом изјавио је да је музика за њега живот, а да се излазак на сцену пред публику не може дочарати ријечима.

- Велики сам љубитељ музике и много волим да пјевам, јер тада се осјећам испуњено и срећно. Посебно волим да пјевам поп и рок баладе, па се сваки пут трудим да своју емоцију прикажем и публици у што бољем свјетлу - рекао је Милосављевић.

Истакао је да су све награде које је до сада добио за њега подједнако значајне, али би посебно издвојио све три “Grand Prix”.

- Највише волим да пјесмом развеселим тужна лица, то ме чини неизмјерно срећним. Веома сам захвалан свом граду што ме све ово вријеме подржава у мом пјевању и никада им то нећу заборавити - рекао је Милосављевић.

Да му је највећа подршка породица, која је увијек уз њега на свим такмичењима, сагласна је и његова мајка Теа Милосављевић.

Испричала је да се њен син пјевањем бави од десете године и истакла да је веома поносна на то што је прошао цијели регион и што је са многих фестивала донио доста награда у Бањалуку.

- Поносна сам на њега, јер првенствено све своје обавезе испуњава како треба, а школа му је на првом мјесту. Осим тога, веома је одговоран и живи свој лијеп сан, а ми као породица смо ту да га увијек подржимо - казала је Милосављевићева. 

Код њега јој се још, како каже, веома допада то што је “свој” и што пјева само оно што он жели.

- Посебно воли баладе па није случајно што су га прозвали “дјечак са емоцијом” - казала је ова поносна мајка.

Подсјетила је да Данило није ишао у музичку школу и истакла да је његова прича помало специфична.

- Он је дјечак који је боловао од бронхијалне астме и са десет година професор Бранимир Мајсторовић одлучио је да га скине са кортикостероида, са терапије, те предложио да покуша да иде на часове пјевања и да неко са њим константно ради вјежбе дисања - каже Милосављевићева.

Тада су одлучили да га упишу на пјевање и ту су наишли на Мају Манојловић, која држи вокални атеље “MaMa Vox”.

- Маја је са њим доста радила на његовој техници и она је у суштини открила његов таленат. Пријавила га је прво на Ђурђевдански фестивал, а након тога почиње и све друго – рекла је Теа Милосављевић, додајући да се много одазивао и на  хуманитарне концерте.

“Оскар популарности”

Данило Милосављевић прије неколико година наступио је и са бројним регионалним музичким звијездама на манифестацији “Оскар популарности”. Овај догађај ће за њега, како каже, остати увијек у лијепом, али и посебном сјећању, јер је то један од његових најважнијих наступа.

- Свима нам је било веома драго, али и част што је баш њему са тада 12 година указано повјерење да отвори ову манифестацију - рекла је Данилова мајка Теа Милосављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана