Бањалучани славили уз музику Александре Пријовић

Srna
Бањалучани славили уз музику Александре Пријовић

БАЊAЛУКА - Хиљаде Бањалучана и гостију веселило се на трећем концерту регионалних звијезда које је Град организовао поводом новогодишњих празника.

Бањалучане и све посјетиоце највећег града Републике Српске синоћ је забављала Александра Пријовић, а на бини постављеној на главној градској саобраћајници испред хотела “Палас” у новогодишњој ноћи наступили су Јелена Томашевић и “Црвена јабука”, а 30. децембра Марија Шерифовић.

И трећи новогодишњи концерт на Тргу Крајине протекао је у сјајној атмосфери, оцијенили су из Градске управе.

И најмлађи су у 2020. годину ушли распјевано и весело, а програм дјечије Нове године био је одржан посљедњег дана 2019. године у “Зимској вароши” на Тргу Крајине.

Бањалучани и туристи имају прилику да посјете “Зимску варош” на Тргу Крајине, која нуди богат туристички и гастрономски садржај, као и дјечији програм уз велико клизалиште.

Због обиљежавања републичког празника - Нове године, Градска управа Бањалука неће радити ни данас.

На подручју Бањалуке данас од 8.00 до 16.00 часова могу да раде и правна лица и предузетници који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност, те трговински центри који могу да раде од 8.00 до 22.00 часа.

Када је ријеч о угоститељским објектима, за вријеме празника, све до 15. јануара, могу радити један час дуже у односу на радно вријеме прописано одлуком о одређивању радног времена угоститељским објектима на подручју града, изузев кафића смјештених у објектима стамбено-пословних зграда колективног становања.

Према закључку који је донио градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, угоститељски објекти на подручју града могу радити у неограниченом радном времену 1, 2, 7. и 14. јануара, а осталим данима до 15. јануара угоститељски објекти могу радити у радном времену дужем за један час у односу на радно вријеме прописано одлуком.

За вријеме новогодишњих празника у Дому здравља раде дежурни тимови Службе породичне медицине на Поликлиници и у Платоновој улици у двије смјене од 7.00 до 20.00 часова, дежурни стоматолог ради у стоматолошкој амбуланти у Служби хитне медицинске помоћи 24 часа.

Специјалистичке педијатријске амбуланте и данас раде од 7.00 до 15.00 часова у амбулантама на Поликлиници а у У послијеподневним и вечерњим часовима дјеца ће бити збрињавана у амбулантама породичне медицине на Поликлиници и у Платоновој улици.

Одјељење за хематолошку и биохемијску дијагностику ради 24 часа на Поликлиници и у Служби хитне медицинске помоћи која дежура 24 часа.

Дежурна апотека за вријеме је “1. мај” у Улици Милана Тепића.

Градски и приградски превоз и данас вози путнике по празничном режиму, исто као и недјељом.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана