Бањалучани са термос боцама у походу на Бањ брдо

АТВ
Бањалучани са термос боцама у походу на Бањ брдо

Бањалука - Малобројни Бањалучани су се утоплили, наоружали топлим напицима и полако узбрдо. Дошли су да подрже необичну акцију Рекреативне зоне Бањалука “Дан за термос боцу”.

Поред капа, рукавица и шалова, главне су биле – термос боце, чутурице или плоске, чај, кафа, било који топли напитак или мало домаће ракије.

“[Јесте ли редовни на Бањ Брду?] Нисам него сам видјела акцију као да данас има, Рекреативна зона позива грађане. Онда сам се и ја прикључила, хајде послије ових слава силних кренемо. Позвала сам друштво али нико се није јавио, једина ја луда, иди бре, шта ћу”, каже Весна Ћендић.

“Мало воде, за освјежење, сокићи. Боже мој, ко воли домаће производе, шљивовице, у умјереним количинама”, казао је Александар Радусин.

Што да не, каже Ненад који је поборник одржавања кондиције, па макар и на оваквој хладноћи.

“Из куће је варљиво онако кад гледате ружно вријеме, међутим, чим изађете и са природом помјешате, другачији је осјећај, бољи, здравији”, истиче Ненад Михајловић.

У помоћ онима које шетња до врха Бањ Брда није загријала, прискочили су организатори. Кексом и чајем.

“Људи практично све више користе ову овдје зону да проведу добар дио времена. Они који не могу отићи до Козаре, националног парка, да проведу неко вријеме, или не могу отићи негдје даље дођу овдје. Понесу са собом неке хране, неких сокова, чајева и једноставно уживају”, рекао је Тихомир Дакић, Рекреативна зона Бањалука.

Има и јануар својих чари, кажу они који су данас походили познато бањалучко излетиште. Јесте хладно али чист ваздух, поглед и зимска идила изнад града, вриједни су неколико часова на отвореном, па чак и на минусу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана