Бањалучани напунили плаже на Јадрану и у Турској: Море драже од шопинга

Александра Тодоровић
Бањалучани напунили плаже на Јадрану и у Турској: Море драже од шопинга

Туристичке агенције су, након прошлогодишњег тешког ударца усљед пандемије, припремиле богату понуду аранжмана, а Бањалучани су ове године највише заинтересовани за провод у Хрватској и Турској.

Из Туристичке агенције “Нова” казали су да су у претходна три мјесеца захваљујући великом интересовању грађана успјели да се приближе ранијем обиму посла.

- Тренутна ситуација са путовањима и аранжманима слична је претпандемијским оквирима. Суграђани су више заинтересовани за љетовања, него за шопинг туре, како је раније био случај - казао је за “Глас  Српске” директор продаје у овој агенцији Александар Правдић.

Додао је да Бањалучани ове сезоне пуне плаже Црне Горе, Хрватске и Турске.

- За разлику од претходне, ове године имамо више потврђених аранжмана за Јадран и далека егзотична мјеста - каже Правдић.

Због великог интересовања, Туристичка агенција “Компас” увела је ванредну линију за Турску, у мјесто Кумбургаз, на обали Мраморног мора.

- Понуда обухвата полазак у седам тура и важи од 6. до 15. августа. За оне који би радије да отпутују у неку ближу дестинацију организовали смо септембарски одмор на Макарској ривијери - рекли су из ове агенције.

Из Туристичке агенције “Сани тревел” истакли су да су приредили понуду у комбинацији два до три дана, пет или шест дана и седам до осам дана.

- Возимо сваки четвртак у поноћ, као и сваку недјељу у два сата ујутру - казали су из ове агенције. И они су потврдили да су Бањалучани највише заинтересовани за љетовање у Турској и Хрватској, првенствено Макарској.

Додали су да им корона није помрсила конце, те да се ред вожње није мијењао од 2019. године.

Бањалучанка Катарина Јошић каже да је ранијих година најрадије љетовала у Грчкој.

- Прошле године нисмо ни ишли на љетовање, а ове године смо се одлучили за одмор у Црној Гори, јер су нас привукли промотивним понудама које су организовали у Бањалуци. О шопинг турама ни не размишљам, највише зато што нема новца за тако нешто - казала је Јошићева.

Летови

Из туристичке агенције “Нова” казали су да је велика потражња за авионским летовима.

- Највише авионских карата продато је за лет на релацији Бањалука - Тиват, а грађани су често путовали у Грчку и Турску. Овог прољећа имали смо и велику потражњу за аранжманима у Уједињеним Арапским Емиратима - рекли су у овој агенцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана