Бањалучани и овај пут на висини задатка: Погађали тројке да Гашићи добију кућу

Ј. К.
Бањалучани и овај пут на висини задатка: Погађали тројке да Гашићи добију кућу

БАЊАЛУКА - Хуманитарна организација “Срби за Србе” организовала је седму акцију “Тројка из блока” у највећем граду Српске, а многобројни Бањалучани и овај пут окупили су се на Тргу Крајине и са невјероватним жаром низали кошеве, уз жељу да породица Гашић коначно добије кров над главом.

Потврдили су то за “Глас Српске” организатори, који су истакли да их посебно радује што је акцију подржало много дјеце која су са родитељима дошла да убацују лопту у кош.

- Било је 140 учесника шутирања тројки и 60 оних који су у кош убацивали са пола терена, а сав новац је намијењен за куповину плаца и изградњу куће осмочланој породици Гашић из Залужана - поручили су из ове хуманитарне организације и додали да се пројекту прикључила и Српска кућа.

Истакли су да ће на њиховом сајту ускоро бити објављен износ који су скупили, јер донације још пристижу.

- Веома је лијепо видјети и за сваку похвали како се Бањалучани брину о својим комшијама и важно је да људи гаје емпатију, јер заиста нечије мало, другоме значи много - поручили су организатори.

Подсјетили су да ова осмочлана породица живи као подстанар у двије просторије те апеловали на све који желе да помогну да то могу учинити и позивом на хуманитарни број 17763 и на тај начин донирати три КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана