Бањалучани добили чаробно мјесто са погледом на град (ФОТО)

ГС
Бањалучани добили чаробно мјесто са погледом на град (ФОТО)

БАЊАЛУКА - У сјајној атмосфери мноштво грађана уживало је на новом видиковцу на Бањ брду, одакле се пружа неодољив поглед на град.

Суграђанима на отварању новог видиковца придружио се и градоначелник највећег града Српске Драшко Станивуковић, који је том приликом истакао да је ово нови симбол и нова разгледница Бањалуке.

– Бањалука је добила свој први видиковац, одакле се пружа чаробан поглед на најљепши град. Ово је нови симбол и нова разгледница нашег града. Наша жеља била је да се форма самог видиковца уклопи и ушушка у прелијепој природи Бањ брда – поручио је градоначелник, истакавши да је приликом извођења пројекта сачувано свако дрво.

Када је ријеч о самом пројекту видиковца, градоначелник је напоменуо да су током протеклих дана извршена и сва неопходна мјерења и атести, како би нови видиковац могао бити стављен у употребу.

Савјетница градоначелника Бањалуке за друштвене дјелатности Милада Шукало истакла је да је Бањ брдо локација од великог значаја за град, због чега се и градска администрација овој локацији посветила системски.

- У претходном периоду радили смо на уређењу клупа, стаза, изградњи видиковца, али смо истовремено одржали и низ састанака са релевантним институцијама у вези са реконструкцијом и обновом Споменика палим Крајишницима – истакла је Шукалова.

Она је захвалила Заводу за заштиту споменика, на сарадњи кроз коју су у протеклом периоду завршени премјери и предрачуни за реконструкцију Споменика, што је, према њеним ријечима, један од стратешких циљева планираних за наредни период.

Мјештанка Српских Топлица Фатима Тучинхоџић захвалила је градоначелнику на свим улагањима у овај дио града.

- Прије двије године уређена је плажа, потом шеталиште, а сада је уређен и видиковац за који заиста немам ријечи. Рођена сам у овом граду и ово је давно требало да се уреди, јер све изгледа неописиво лијепо – казала је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана