“Бањ бус” прилагођен за инвалиде и дјечија колица

Александар Стојановић
“Бањ бус” прилагођен за инвалиде и дјечија колица

Панорамски минибус поново је кренуо у петак да вози љубитеље природе и туристе до врха најпознатијег градског излетишта Бањ брда. Планирано је да на линији буде до 30. септембра, а могуће и касније, током јесени.

“Бањ бус” је адаптиран и за особе са инвалидитетом, мајке са дјечијим колицима, као и бициклисте, који ће моћи да унесу свој бицикл, тако да ће у вожњама кроз предивну природу Бањ брда моћи да уживају сви они који то желе.

Према ријечима начелника Одјељења за саобраћај и путеве Славише Сандића, на овај начин излазе у сусрет грађанима, али и туристима које желе да посјете Бањ брдо.

- Прошле године бус је наишао на веома добре реакције и превезао је око 7.000 путника, што показује да постоји велико интересовање за “Бањ бус”. Наша првобитни идеја је била да добијемо возић, али, пошто није било заинтересованих, опет смо се одлучили за панорамски минибус - нагласио је Сандић.

Додао је да је садашњи уговор са превозником флексибилнији од прошлогодишњег.

- Формално ће превоз трајати до 30. септембра, али, уколико временске прилике буду повољне и буде интересовања путника, наставићемо превоз и током јесени. Такође, на основу овог уговора имамо сигурно уговорен превоз и за 2020. годину - казао је начелник Сандић.

Цијена превоза је иста као и прошле године и износи једну марку, а за дјецу до пет година је бесплатно. Превоз ће бити доступан сваког радног дана од 15 до 19 часова, а нерадним данима од 9.30 до 19 часова са полазне станице код Фабрике обуће “Бема”.

Тендер

Првобитним планом бус је требало да почне са превозом за Дан града, 22. априла, али због проблема са тендерском процедуром излетници су морали да чекају до августа.

- Жао нам је што се све тако одвијало, због чега смо већ сада договорили превоз за сљедећу годину - рекао је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана