Багери иза хотела "Палас" у центру Бањалуке, рушење почиње сутра?

ГС
Foto: Мондо

На паркингу иза недовршеног дијела хотела Палас у центру Бањалуке налазе се багери, а рушење, најављено за данас, могло би се десити сутра.

Зграда која већ деценијама "боде очи" и Бањалучанима и гостима требало је, према посљедњим најавама градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, да буде срушен данас.

Тешке машине су стигле, простор је ограђен, паркинг затворен, а испод цираде којом је грађевина прекривена чују се ударци и звук радова.

Како пише Мондо, рушење је помјерено за сутра (субота).

На посљедњој сједници Скупштине града, средином фебруара, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић најавио је да ће рушење почети 28. фебруара, а да ће почетком марта кренути радови и кранови увелико бити на терену.

Градска управа је 17. фебруара објавила градоначелникову изјаву да је пројекат рушења и изградње хотела "Палас" завршен и да то значи да у ћемо ускоро видјети кранове на лицу мјеста. Поручио је како једва чека дан кад ће доћи и кључни људи компаније "Цептер" и започети овај изузетно значајан пројекат.

Хотел "Палас" саграђен је 1933. године, за вријеме мандата првог бана Врбаске бановине Светислава Тисе Милосављевића и један је од објеката по којима је Бањалука и данас препознатљива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана