Азил за псе ускоро сели на Мањачу

Илијана Божић
Азил за псе ускоро сели на Мањачу

БАЊАЛУКА - Градски азил за напуштене псе биће ускоро измјештен са садашње, неусловне локације у Рамићима на локалитет Развојно-едукативног центра "Мањача".

По завршетку јавне набавке за извођача радова, која је у току, азил ће бити измјештен на Мањачу, гдје постоје сви услови прописани законским одредбама, кажу у Одјељењу за комуналне послове које, заједно са Центром за развој пољопривреде и села, води овај пројекат.

- Кроз прву фазу изградње предвиђено је да објекат буде опремљен инфраструктуром која подразумијева ограду, струју, воду, одводе, приступни пут, паркинг, звучну изолацију од насељеног дијела, те бетонирани, пјешчани и травнати дио. Азил ће се простирати на површини од 20.000 метара квадратних, а вриједност радова у првој фази износи 111.000 КМ - истичу у Одјељењу за комуналне послове.

У првој фази предвиђено је постављање ограде са улазним капијама, те довођење у функцију једног објекта који би служио за смјештај паса. У сљедећој фази изградње биће саниран још један објекат.

Овај објекат служиће за складиштење хране, али и за карантин, гдје ће пси бити прегледани прије смјештања. Унутар објекта предвиђено је смјештање паса у боксове како би били разврстани по пасминама и величинама.

У одјељењу истичу да је садашњи азил у Рамићима изграђен као привремено рјешење за смјештање напушених животиња. Садашњи азил је смјештен у близини депоније у Рамићима и у њему је тренутно збринуто око 150 паса. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана