“Аутопревоз” традиционалном вожњом употпунио празничну атмосферу у граду: Свети Никола и Дједа Мраз даривали путнике

Јелена Танацковић
“Аутопревоз” традиционалном вожњом употпунио празничну атмосферу у граду: Свети Никола и Дједа Мраз даривали путнике

БАЊАЛУКА - Предузеће “Аутопревоз” јуче је традиционално новогодишњим духом и празничном атмосфером испунило улице града и унијело радост у срца путника који су се провозали у окићеном аутобусу док су их увесељавали Свети Никола и Дједа Мраз.

У свечаној, 12. по реду, вожњи организованој у сусрет надолазећим празницима, понајвише су уживали малишани којима су подијељени слаткиши, а уз бљештавило накита и лампица смијеха и радости није недостајало.

Директор “Аутопревоза” Дејан Мијић казао је за “Глас Српске” да је празнична вожња постала традиција и заштитни знак овог предузећа поводом никољданских свечаности.

- Дједа Мраз и Свети Никола и ове године су увесељавали путнике, прије свега малишане, који су дошли са својим родитељима, дједовима и бакама и уживали у празничној атмосфери - рекао је Мијић.

Свечана вожња са Светим Николом и Дједом Мразом кренула је са стајалишта Аутобуске станице (градски терминал), а завршила се линијом број 2 до “Поште”.

С обзиром на то да је Свети Никола заштитник путника, морепловаца и да дарује поклоне и брине о дјеци у током цијеле године, и “Аутопревоз” се одлучио да на тај начин обрадује бањалучке малишане.

- Ширимо добро расположење, а дјеца су и ове године била добра и заслужили су своје новогодишње поклоне, као и њихови родитељи - казао је Свети Никола.

Вожња је била бесплатна за све који су се у то вријеме нашли у аутобусу, а празнично расположење и ведар дух измамили су осмијехе на њиховим лицима. Међу првим путницима нашла се и дјевојчица Милица, која нам се похвалила поклоном, а посебно је била очарана окићеним аутобусом.

- Много ми се свиђа поклон и једва чекам да се дружим са Светим Николом и да пјевамо пјесмице заједно - рекла је Милица.

И петогодишњи Александар био је одушевљен када је угледао Дједа Мраза за воланом аутобуса.

- Први пут се возим са Дједом Мразом, а добио сам и веома занимљиве поклоне - усхићено је рекао овај дјечак.

Уз слаткише, “Аутопревоз” је спремио и  вриједне награде и бесплатне карте за старије, што је изненадило и обрадовало остале путнике празничног аутобуса.

- Много ми значи бесплатна карта јер долази у право вријеме. Година која је на измаку била је веома тешка и овај гест “Аутопревоза” је предиван јер ћу пред празнике уштедјети нешто новца - казао је пензионер Мирко.

Крсна слава

Дејан Мијић је рекао да празничну вожњу организују поводом крсне славе предузећа “Аутопревоз”.

- У другом дијелу дана организована је још једна празнична вожња, а Свети Никола је подијелио пакетиће за дјецу радника “Аутопревоза” - казао је Мијић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана