Аутомеханичари под будним оком инспектора

Александар Стојановић
Аутомеханичари под будним оком инспектора

БАЊАЛУКА - Градска инспекција појачаће контроле аутомеханичарских радионица на подручју града у наредним данима, јер је примјетна нагла експанзија нелегалних радионица које пружају услуге поправке моторних возила.

Начелник Одјељења за инспекцијске послове Јанко Кецман казао је да су контроле до сада вршене спорадично на основу пријаве грађана, али да је сада одлучено да буде извршен детаљнији надзор нелегалних радњи.

- Овим контролама не желимо само да кажњавамо, већ да све оне који раде уведемо у легално пословање - најавио је Кецман.

Он је додао да ће градски инспектори у наредним данима интензивно радити и на контроли претварања пољопривредног земљишта у грађевинско, посебно уз путне комуникације.

- Највише посла имаће на локацијама уз пут Бањалука - Приједор. Такође, појачаћемо и контроле ископа на градилиштима, јер морамо знати гдје одлази вишак ископане земље и о којим количинама је ријеч - рекао је Кецман и додао да ће у наредном периоду услиједити и јаче контроле одвоза мјешовитог отпада на депонију, затим рентакар и такси превозника, те цвјећара, поготово уочи 8. марта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана