Аутомати за паркинг не раде, СМС бројеви стари

Весна Поповић
Аутомати за паркинг не раде, СМС бројеви стари

Бањалука - Блокирани аутомати за плаћање паркинга кованицама у улицама Бранка Радичевића, Саве Мркаља и Милана Тепића у центру града као и стари бројеви на њима за плаћање СМС порукама ставили су јуче возаче на велике муке.

На аутоматима је било и упутство за возаче да паркинг могу платити само СМС поруком или да оду до другог аутомата који је у функцији па да ту кованицама изврше своју обавезу.

Град је почетком ове године промијенио бројеве за СМС поруке за плаћање паркинга па је већина возача била  затечена јер нове бројеве нису знали, а на аутоматима су остале наљепнице са неважећим.

Реакције возача биле су од збуњености до бијеса, а сви су били у недоумици да ли уопште треба да плате паркинг.

- Поред муке да нађем паркинг мјесто у центру града, сада морам размишљати како да платим паркинг. Видио сам натпис на аутомату и нисам знао шта да радим па сам отишао необављеног посла, јер да сам оставио ауто са неплаћеним паркингом, не би ме мимоишла блокада и за данашње прилике висока казна. Овако је најбоље што сам отишао, а о онима који овако раде свој посао нека Градска управа размишља - рекао је један возач у улици Бранка Радичевића  који није желио да се представи.

У истој ситуацији се нашао и Рајко Ковјенић, који се питао како да плати паркинг када у близини нема исправног аутомата.

- Кренуо сам до Фонда здравственог осигурања да потврдим здравствену књижицу и једва сам у овој улици нашао паркинг мјесто. Ово је страшно. Морам даље да тражим слободно мјесто на другом паркингу јер нећу да ризикујем и плаћам казне због паркинга - рекао је Ковјенић, којег смо затекли у улици Милана Тепића.

Из Градске управе поручују да паркинг аутомати нису покварени, већ су поједине на подручју града морали затворити због вандала.

- Велики број несавјесних грађана током празника претходних година убацивао је петарде у паркинг аутомате и на тај начин су нам правили велику штету - рекли су у Градској управи. 

Додали су да ће аутомати бити пуштени у функцију од 14. јануара те да су на већини паркинг аутомата замијењене наљепнице.

- На неколицини нису, због временских услова, и биће замијењене у најкраћем року - навели су у Градској управи.

Нови бројеви

Од 1. јануара ове године у функцији су нови бројеви за плаћање паркинга СМС поруком. Тако за један сат паркирања у првој зони поруку треба послати на број 083 51 01, док је за исто вријеме паркирања у другој зони потребно послати поруку на број 083 51 00. За цјелодневно паркирање у првој зони број је 083 51 02, а у другој 083 51 03. Цијене паркирања су остале непромијењене, па је у првој тарифној зони за сат паркирања потребно издвојити једну, а за цјелодневну карту пет КМ. У другој тарифној зони сат паркирања кошта 0,5, а дневна карта је три КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана