Аутобуси без горива, клима-уређаји не раде

Јасмина Перишић
Аутобуси без горива, клима-уређаји не раде

Бањалука - У градском превозу све је могуће, па да и аутобус остане без горива и прескочи линију у вријеме када је промет најгушћи, око 16.30 часова када се већина радника враћа са посла. Управо то се десило аутобусу "Централа" на линији 14 Б Аутобуска станица - Старчевица - Кочић на Ребровцу.

Поред тога, свакодневне су притужбе грађана да се возе у гасним коморама на точковима, јер клима-уређаји се не пале, а прозори се због рекламних фолија не могу отварати. 

Путници који су у петак, како кажу, буквално прокували чекајући аутобус 14 Б кажу да се чудом нису могли начудити када су чули разлог због којег су остали без превоза.

- Када смо питали зашто је линија прескочена, речено нам је да се на инструмент табли упалила црвена лампица за гориво и да тада аутобус не може да вози. Па зар се и то дешава да усред радног времена и када је највећи шпиц аутобус остане без горива? Поред тога што сам се са гомилом путника кувала још пола сата на станици, закаснила сам на све друге обавезе које сам имала то послијеподне. Заиста сам била љута - испричала је становница Старчевице Силвана Костантиновић.

Навела је да је несхватљиво да превозник који држи линије у најнасељенијим дијеловима града као што су Старчевица и Борик није у стању да ни на сваких пола часа обезбиједи по један аутобус.

- Бројни аутобуси на линијама које опслужују мање насељена подручја возе на сваких 15 минута, а ми аутобус имамо на сваких 30. Сада су почели и да остају без горива. Дешавало ми се и да закасним на посао јер на пола пута аутобус стане због квара, па прелазим у други или зовем такси. Љети је вожња градским превозом пакао јер возе без клима-уређаја, а зими чим падне снијег линије изостају јер су аутобуси у квару - пожалила се Костантиновићева.

И Боса Зељковић, која се вози на линији број шест "Бочац турса" која саобраћа од Лауша ка Новој аутобуској станици, незадовољна је услугом превоза јер аутобус којим путује нема прозора ни климе.

- Битно је да су нам повисили цијене мјесечних карата, а што је услуга никаква, то нема везе. Један од аутобуса је сав у шајбама и нема ни малог прозорчића који би се могао отворити. Без климе је врућина несносна, а о загушљивости и устајалим мирисима нећу ни да говорим. На поду изнад точка је огромна рупа од оштећења, па се возимо као у филму "Ко то тамо пева". То ми и не смета јер изузев шибера туда једино циркулише ваздух - казала је Зељковићева.

Превозници

Директорица предузећа "Бочац турс" Слободанка Марчета кратко је прокоментарисала да су оптужбе неосноване. У дирекцији предузећа "Централ" нису хтјели да коментаришу притужбе грађана на њихове услуге превоза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана