Аутобус отворених врата вoзи на -10 VIDEO

Јасмина Перишић
Аутобус отворених врата вoзи на -10 VIDEO

Бањалука - Превозници знају поскупљивати карте а не знају какви су им аутобуси па смо се тако јуче ујутро на великој хладноћи од -10 на једној од приградских линија које држи "Аутопревоз" возили са отвореним задњим вратима.

Овим ријечима уз попратни видео-снимак урађеним телефоном се редакцији "Гласа Српске" обратио огорчени путник на приградској линији.    

- Приградска мјесечна карта кошта 52,50 КМ, а путници су се возили поред отворених врата поприлично дуго. Поред тога што се смрзавали постојала је шанса и да неко испадне из аутобуса. На основу чега су превозници имали разлог да повисе цијене мјесечних карата није ми јасно - истакао је овај путник који није желио да му име објавимо.

Додао је да је стекао утисак да се у периферна насеља шаљу само аутобуси који се често кваре.

- Претпостављам да су врата заледила или заглавила на овом минусу па се нису могла затворити али то нас путнике не занима - истакао је овај Бањалучанин.

И становница насеља Лауш Маја Грујић, пожалила се да је на линији број шест "Бочац турса", ситуација слична.

- Од петка посматрам јадног возача који на скоро свакој станици, након што путници уђу у аутобус изађе да испусти зрак код врата како би могао да их затвори. Тачно ми је и возача жао кад видим у каквим условима раде - казала је Грујићева.

Директор "Аутопревоза", Дејан Мијић рекао да сумња да се један од његових аутобуса возио отворених врата.

- Нисам обавијештен о томе, а господин који је вама послао снимак могао је да се обрати "Аутопревозу". Можда је био моментални пропуст возача који је заборавио да затвори врата - рекао је Мијић.

Позвао је све грађане који имају притужбе, да се обрате управи предузећа.

- Ми једини имамо број телефона за такве ствари. Сматрам да је то чиста провокација. Господина очигледно боли поскупљење цијене карате па је овако реаговао - казао је Мијић.

На притужбе грађана да се возе старим и дотрајалим аутобусима и на питање колика је старост "Аутопревозовог" возног парка, Мијић је одговорио:

- Не могу да кажем колика је просјечна старост али ћу само  рећи да "Аутопревоз" на градским линијама има најмлађи возни парк у БиХ  - казао је Мијић.

Са Управом предузећа "Бочац турс" јуче нисмо успјели да ступимо у контакт, јер су сви били на путу.

На снази нове цијене

Од данас ступа на снагу нови цјеновник по којем цијена појединачне аутобуске карте кошта 1,60 КМ умјесто досадашњих 1,40 КМ.

- Мјесечна карта, за раднике умјесто 36,50 КМ кошта 39,50 КМ, а за студенте је умјесто досадашњих 26,10 КМ карта 28 КМ. Мјесечне за пензионере и социјалне категорије као што је и најављено, нису се мијењале и остале су 13 КМ. Изузетак су јединствене мјесечне карте, које сада за пензионере, умјесто 17, коштају 20 КМ. Ново  у понуди је карта која важи за неограничен број вожњи код било ког превозника, и која кошта пет КМ - саопштили су из Градске управе

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана