Асфалтирана посљедња дионица новог пута у Петрићевцу

Srna
Асфалтирана посљедња дионица новог пута у Петрићевцу

БАЊАЛУКА - Асфалтирано је посљедњих 200 метара нове саобраћајнице у бањалучком насељу Петрићевац, а заједно са раније урађеном трасом, изграђен је укупно 1,1 километар пута према насељу Мотике, што је коштало око два милиона КМ, саопштено је из Градске управе Бањалука.

Начелник градског Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић је током данашњег обиласка ове саобраћајнице рекао да су јуче обиљежени хоризонтална сигнализација, пјешачки прелази и аутобуска стајалишта.

"Уз све проблеме који су пратили реализацију овог пројекта, коначно је завршена градња ове дионице пута према Мотикама", истакао је Сандић.

Сандић је рекао да, након што су завршени радови на саобраћајници, тренутно се ради на уклапању улице са двориштима ради омогућавања квалитетног прилаза домаћинствима уз пут.

"У овом дијелу Петрићевца остало нам је да санирамо Љевчанску улицу, која је због радова на овој саобраћајници претрпјела оштећења, док ће Банијска бити асфалтирана послије изградње канализације, како смо раније договорили са мјештанима", рекао је Сандић.

У изградњу нове саобраћајнице уложено је више од два милиона КМ, а дотрајалу саобраћајницу замијенио је савремени пут ширине шест метара, са обостраним тротоарима, фекалном и оборинском канализацијом, новим водоводом, као и јавном расвјетом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана