Асфалт у Кочићевом вијенцу чекају годинама

Т. Б.
Асфалт у Кочићевом вијенцу чекају годинама

БАЊАЛУКА - Мјештанима Кочићевог вијенца, на крају улице Трла, у дужини од 70 метара, отежано је свакодневно кретање због неасфалтиране цесте. Наиме, десетак породица годинама чека санирање ове дионице пута.

- Још 2014. године, након клизишта које се десило, обећано је санирање овог огранка улице и није ништа урађено. Те године улицом се могло проћи само пјешке - испричала је за “Глас Српске” мјештанка ове улице Гордана Никодиновић.

Истакла је да се много  пута обраћала Одјељењу за путеве.

- Некада прођу три или четири године а да се макадамски пут уопште не одржава. Лани су рупе и канали били дубоки пола метра - нагласила је Никодиновићева.

Објаснила је да додатни проблем ствара то што је улица у успону и када падне киша, макадамски пут буде уништен.

- Обраћала сам се Градској управи и добила сам одговор из Одјељења за путеве да нисмо у плану ове године за санирање овог дијела пута - казала је Никодиновићева.

Истакла је да јој није јасно како се уопште исплати сваких неколико година одржавати макадамски пут када се стално поново уништава.

- Прошле и 2016. године су насипали пут и након тога је он у нешто бољем стању, али то су само привремена рјешења - закључила је Никодиновићева.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Кочићев вијенац Дарко Сабљић казао је за “Глас Српске” да је дио ове улице дугогодишњи проблем и да је раније достављан као приоритет Градској управи.

- Посљедња информација коју имам је да је у претходне двије године на том дијелу пута вршено испитивање земљишта, не знам зашто у том периоду није извршена санација - рекао је Сабљић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана