Арсенић најбоља бањалучка ласта

Игор Пилиповић
Арсенић најбоља бањалучка ласта

Бањалука - Најбољу "бањалучку ласту" за ову годину извео је Игор Арсенић из Бањалуке, који је одушевио жири и све присутне скоковима са Градског моста у оквиру културно-спортске манифестације "Љето на Врбасу".

- За мене је ово велики дан. Такмичим се већ неколико година и доста сам се у посљедње вријеме спремао за овај скок, потајно се надајући једном од прва три мјеста - рекао је Арсенић, чији је скок публика испратила аплаузима и овацијама.

Поред новчане награде од 700 КМ, овај Бањалучанин освојио је златну медаљу и пехар за најбоље изведен скок.

Друго мјесто припало је Борку Миладиновићу из Београда, док је треће узео Ђорђе Гајић из Бањалуке.

Укупан фонд новчаних награда за скакаче износио је 1.500 марака па је тако другопласирани добио 500, а трећепласирани 300 марака.

Из Туристичке организације града Бањалука (ТОБЛ), која је заједно са Асоцијацијом за спорт и рекреацију организатор 63. "Љета на Врбасу", не крију одушевљење што се традиција наставља. Директор ТОБЛ-а Остоја Барашин истиче да су задовољни што су скокови прошли без посљедица по скакаче.

- У оквиру ове манифестације шаљемо поруку да не можемо само користити ресурсе Врбаса, већ их морамо чувати као дио нас - рекао је Барашин.

Директор Асоцијације за спорт и рекреацију Владимир Куваља каже да први пут учествују у организацији овакве манифестације, јер су до сада организовали само бициклистичке трке.

- Потрудили смо се да будемо дио једне бањалучке приче и хвала ТОБЛ-у што нам је пружио шансу - казао је Куваља и додао да се нада да ће и даље учествовати у организовању манифестација, које промовишу град на Врбасу.

Поред скокова, претходних дана публика је могла уживати и у другом међународном ватерполо турниру "Бањалука 2016", који је освојила екипа "Јадран" из Херцег Новог побиједивши у финалу домаћина ватерполо клуб "Инцел". Ова манифестација траје до 24. јула, а генерални медијски покровитељ смотре је "Глас Српске". За најбољу "врбаску ласту" се надметало шест домаћих такмичара, те скакачи из Зенице, Крагујевца, Ужица, Београда, Коњица, Мостара.

Програм

15 - 17. јул - Одбојка на пијеску за професионалце, фудбал на пијеску за млађе, сајам сувенира и рукотворина, роњење обука

16. јул - "Јелен" трубачки сабор

19 - 20. јул - фудбал на пијеску за професионалце

22 - 24. јул - спортска такмичења на обалама Врбаса

24. јул - "Котлићијада", трка кајака и дајака

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана