Апликација "Грађанска патрола": Бањалучани највише пријављују кварове на јавној расвјети

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Бањалучани су током јануара посредством апликације "Грађанска патрола" највише пријава упутили због кварова на јавној расвјети и оштећења комуналне опреме на дјечијим игралиштима, саопштено је из Градске управе.

Одјељење за комуналне послове је издало налоге за отклањање кварова на јавној, а грађане моле за стрпљење јер је ријеч о много пријава.

Евидентиране су и пријаве које се односе на оштећења на дјечијим игралиштима и недостаци ће, како су навели из Градске управе, бити отклоњени након избора извођача радова.

Доста грађана пријавило је и непрописно постављене контејнере на тротоарима, који су потом уклоњени са свих спорних локација.

Информатичка апликација "Грађанска патрола", посредством које грађани могу да пријаве комуналне проблеме, у функцији је од 26. априла 2018. године, бесплатна је и доступна путем постојећих платформи "Play store" и "App store".

Корисници "Грађанске патроле" ову апликацију користе без регистрације и не просљеђују личне податке, а све пријаве су анонимне.

Апликација је домаћи производ који је граду Бањалука донирала бањалучка фирма "DVC solutions".

Сви заинтересовани грађани повратну информацију за проблеме који су пријавили могу добити посредством Одсјека за сарадњу са грађанима - Канцеларије за грађане, на број телефона 051/244-471 или мејлом ([email protected]).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана