Апел суграђанима: Чувајмо заједничку имовину и зелене површине

ГС
Foto: А. Чавић

БАЊАЛУКА - Уништавање комуналне опреме у нашем граду је све чешћа појава, а овај пут на мети несавјесних појединаца нашли су се заштитни стубићи, постављени с циљем спречавања непорписног паркирања на тротоарима и зеленим површинама у центру града.

Наиме, након уништавања стубића, несавјесни појединци помјерали су и бетонске кугле постављене на укрштању улица Војводе Радомира Путника и Николе Пашића, како би паркирали на тротоар.

С тим у вези на поменуту локацију постављене су бетонске жардињере, а о уништавању комуналне опреме обавијештено је и Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Град Бања Лука  апелује на све суграђане да чувају заједничнку имовину.

Подсјећамо, како би се у што већој мјери спријечило овакво дјеловање несавјесних појединаца, пооштрене су казне за вандализам и уништавање градске имовине.

Одлука о повећању новчаних казни  са 100 КМ на износе од 1.000 КМ до 3.000 КМ донесена је на посљедњој сједници Скупштине Града.

Према тој Одлуци, умјесто досадашњих 100 КМ, колико је износила казна за исписивање графита, казна за овај прекршај ће износити од 1.000 до 3.000 КМ, док ће за уништавање градске имовине и комуналне опреме казне бити од 2.000 до 3.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана