Апел из бањалучког “Водовода”: Воду трошити рационално и савјесно

Срна
Апел из бањалучког “Водовода”: Воду трошити рационално и савјесно

БАЊАЛУКА - Из бањалучког “Водовода” апеловали су на потрошаче да савјесно и рационално троше воду, с обзиром на то да је усљед актуелне високе температуре ваздуха дошло до енормног повећања потрошње и проблема у водоснабдијевању рубних дијелова града.

“Проблем љети настаје када сви у исто вријеме троше воду, што доводи до тога да се резервоари не могу напунити зато што сва произведена вода иде директно у мрежу, па тако виши дијелови града осјећају пад притиска, а онда и прекиде у водоснабдијевању”, саопштено је из “Водовода”.

У саопштењу је наведено да “Водовод” због наведених проблема ради на измјени режима рада на водоводној мрежи да би се напунио резервоар Туњице и нормализовало водоснабдијевање у насељима Драгочај, Рамићи, Шарговац, Куљани, Мишин Хан, Поткозарје, Верићи, Пискавица, Пријаковци и Трн.

“Апелујемо на потрошаче да буду солидарни и воду за пиће троше за основне потребе, никако за заливање башта, зелених површина, воћњака, плочника, тераса, дворишта, пуњење базена и слично. На тај начин биће омогућено свим потрошачима да имају довољне количине воде за пиће, као и очување система водоснабдијевања”, навели су из “Водовода”.

Из овог предузећа позвали су грађане и да пријаве евентуалну крађу воде са хидраната који су у надлежности “Водовода”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана