Апел да се укине ограничен број од 15 дјеце у групи

Срна
Апел да се укине ограничен број од 15 дјеце у групи

БАЊАЛУКА - Директор Центра за предшколско васпитање и образовање у Бањалуци Јелена Куртиновић изјавила је да су предузели све превентивне мјере које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске, те апеловала на надлежне да се одобри да у вртићким групама буде до 30 дјеце.

Она је апеловала на надлежне да се укине ограничен број од 15 дјеце у групи како би вртићи могли почети да раде пуним капацитетом, те напоменула да се прије уласка дјеце у вртић врши тријажа за свако дијете и запосленог радника, као и да се поштују све мјере Института за јавно здравство.

"Створили смо све предуслове и надамо се да ће бити укинуто ограничење броја дјеце у групама јер нам то прави проблем будући да имамо више заинтересованих него што можемо примити. Привредни субјекти су почели са радом, родитељи су се вратили на посао и потребан им је вртић за дјецу", навела је Куртиновићева.

Куртиновићева, која је и предсједник Удружења предшколских радника Републике Српске, апеловала је на Министарство здравља и социјалне заштите Српске и Институт за јавно здравство да се одобри да у групама буде до 30 дјеце.

"Удружење предшколских радника Републике Српске, заједно са Активом директора предшколских установа Српске, упутило је апел Министарству здравља и социјалне заштите Српске да се почне са нормалним радом вртића", рекла је Куртиновићева.

Према њеним ријечима, у бањалучке вртиће, у оквиру Центра за предшколско васпитање и образовање, јутрос је дошло 763 дјеце, док је током прошле седмице у просјеку долазило око 700 дјеце.

Она је подсјетила да је прије епидемије вируса корона у објектима бањалучког Центра за предшколско васпитање и образовање на подручју града у вртићима боравило 2.400 дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана