Андреј Замоло: Без премца у градњи и вожњи дајак чамаца

Александар Стојановић
Андреј Замоло: Без премца у градњи и вожњи дајак чамаца

Бањалука - Трка дајак чамаца била је шлаг на торти 66. “Љета на Врбасу”. Побједник у конкуренцији сениора био је, а ко би други него Андреј Замоло. Својим 23. тријумфом овај градитељ чамаца уписао се златним словима у анале манифестације.

Доминацију која траје од 1996. године, када је први пут тријумфовао, до данас нико није прекинуо, а како је истакао, иза њега је велики рад, труд и посвећеност дајаку.

- За ову трку се не припремам само љети, него током читаве године. Учествујем у разним спортским манифестацијама, од полумаратона до рафтинга, а када дође љето, Врбас и дајак постају моја друга кућа. Све ове побједе су резултат велике посвећености, труда и рада - рекао је Замоло.

Истакао је да је од 2010. вожња дајак чамцима подигнута на виши ниво.

- У такмичење се укључио већи број такмичара, на обале Врбаса дошао је и већи број гледалаца - истакао је Замоло и додао да је задовољан и већом заинтересованошћу грађана и туриста за овај симбол града.

Изразио је посебно задовољство што је треће мјесто заузео полазник његове “Нектар школе дајакаштва” Ђорђе Трнинић.

- Након само двије године рада појавио се и попео на постоље члан нашег клупског подмлатка. То нам је залог за будућност - казао је Замоло.

Поред учешћа у тркама и вожњи чамца, Замоло дуги низ година израђује ова пловила.

- У сарадњи са Туристичком организацијом и градом дајак је постао бренд Бањалуке - закључује Замоло.

“Бањалука” најљепша

Дајак чамци су продефиловали Врбасом и представили се публици, а титулу најљепшег понио је чамац симболичног имена “Бањалука”.

Поред тога, одржана је трка и у јуниорској и ветеранској конкуренцији. Међу омладинцима најбољи је био Андреј Врањеш, док је међу “старом гардом” побједник Златко Кивац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана