Амиџић: Стварање лажне слике о “претумбацији” буџета

Срна
Амиџић: Стварање лажне слике о “претумбацији” буџета

БАЊАЛУКА - Одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука Срђан Амиџић изјавио је вечерас да из Градске управе у јавности стварају лажну слику да су одборници већине “претумбали” предложени буџет града за ову годину, иако су поднијели само минимум захтјева које сматрају битним.

“Задржали смо право да дамо сугестије на нека четири процента буџета и то није превише и криво ми је што нисмо наишли на подршку Градске управе за коју сам мислио да ће то прихватити, што се подразумијева у временима као што су сада”, рекао је Амиџић за РТРС.

Он је нагласио да баш у таквим временима Бањалука мора показати своје људско лице.

“Скупштинска већина је дала слободу Градској управи да креира 96 одсто буџета, али смо задржали право да дамо сугестије на четири одсто буџета. Онај ко жели да град Бањалука иде напријед и да има позитивне трендове, треба да прихвати чињеницу да је за те одборнике гласало 60.000 људи”, рекао је Амиџић.

Амиџић је навео да је градски буџет 2016. године био 128 милиона КМ, а предложени овогодишњи око 150 милиона КМ.

“Ако је тада могло све да функционише, не знам како са 20 милиона КМ више неће моћи”, додао је Амиџић.

Он је негирао наводе градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да ће амандмани већине који се тичу буџетских средстава од шест милиона имати негативног утицаја на остваривање одређених комуналних и инфраструктурних потреба града.

“Новца никада довољно, али ово што смо предложили спада у приоритете у односу на дајак пристаниште, додатних 300.000 за парк који није ни у регулационом плану. И то је неопходно, али је веома упитно је ли то данас неопходно”, рекао је Амиџић.

Он је додао да му није драго што се реторика заоштрава, као и да никоме није драго што се јављају одређни расходи, те да не види зашто би се расправа водила о томе да ли у вријеме пандемије вируса корона треба помоћи здравственим радницима, угоститељима, које је то јако погодило, и да ли подржавати пронаталитетну политику кроз помоћ породиљама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана