Амиџић са студентима засадио дрво пријатељства

Срна фото: А.Чавић
Амиџић са студентима засадио дрво пријатељства

Бањалука - Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић данас је испред зграде Ректората бањалучког Универзитета засадио дрво пријатељства са представницима Организације српских студената у иностранству /ОССИ/, у оквиру пројекта "Повезивање младих Србије и Републике Српске".

Амиџић је, поводом садње јаворолисног платана у универзитетском кампусу, изразио захвалност ОССИ-ју и додао да то треба да симболизује добру сарадњу коју Српска има са Србијом на плану окупљања младих и студената.

Он је нагласио да је опредјељење Градске управе да његује овакве пројекте, с обзиром да је Бањалука и универзитетски град, те оцијенио да су студенти будућност која ће носити Бањалуку и Српску, због чега ће град водити рачуна о тој популацији.

Амиџић је истакао да садња платана симболизује и опредјељење Градске управе да у Бањалуци буде што више зеленила.

Предсједник ОССИ-ја Александар Јаковљевић рекао је да је сађење стабла пријатељства у универзитетском кампусу посљедња активност у оквиру пројекта повезивања младих Српске и Србије.

Он је навео да је ОССИ у Бањалуку на два дана, уз подршку града и институција Српске, довео више од 150 младих.

"Битно је да његујемо специјалне везе Српске и Србије и драго ми је што смо били гости Бањалуке", истакао је Јаковљевић.

Говорећи о отварању канцеларије ОССИ у Бањалуци, Јаковљевић каже да је њен циљ да информише и савјетује студенте како да лакше оду на студије у иностранству, али и да ће радити на томе да се студенти враћају и искористе своје знање у Србији и Српској.

Пројекат "Повезивање младих Србије и Републике Српске" реализован је у сарадњи представника ОССИ-а, Града Бањалуке и Универзитета у Бањалуци. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана