Амиџић-Обрадовић: Прекомјерно запошљавање у Градској управи доводи до финансијских оптерећења

Rtrs
Foto: Rtrs

Одборници СНСД-а у бањалучком Парламенту, Срђан Амиџић и Боривој Обрадовић, тврде да прекомјерно запошљавање у Градској управи, али и Водоводу и Аквани, доводи до значајних финансијских оптерећења градске касе, али и угрожавања редовне исплате радника.

На годишњем нивоу, кажу 215 новозапослених у предузећима која су под ингеренцијом градске администрације , грађане Бањалуке коштају шест милиона марака. Питају да ли бањалучани могу очекивати брже и ефикасније рјешавање проблема?

Већа издвајања и нова радна мјеста, али без појачаног учинка, каже одборник бањалучке скупштинске већине, Срђан Амиџић. Док се велики врој бањалучана жали на лошу путну инфраструктуру и потешкоће са водом, каже Амиџић, из градске касе, милионске цифре улажу се на потпуно другу страну.

- Додатни радници, нова администрација Градске управе, грађане ће коштати шест милиона марака. Ово није ствар политике, није ствар ко изговара, ово је ствар једноставно бројева. За шест милиона КМ, а нисмо добили ефикаснију ГУ, доста проблема који су се нагомилали по разним мјесним заједницама могло је да буде ријешено - рекао је одборник СНСД-а Срђан Амиџић.

ОФФ Из Градског одбора СНСД-а истичу – није ријеч о партијском, него о како кажу другарском запошљавању базираном на приватним односима актуелног градоначелника.

- Кандидат за предсједника Републике Српске из реда ПДП-а често се бави републичким темама, па тако смо свједоци да је говорила о запошљавању на републичком нивоу. Позивам да изрази свој став о овом запошљавању у Градској управи - навео је одборник Боривој Обрадовић.

СНСД-ови одборници поручују да актуелна неодговорна политика представља реалну пријетњу по фукнционисање највећег града Српске. Одговор из Градске упрве Бањалука нисмо добили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана