Амбуланта у Доњим Колима почиње са пробним радом

Ј. Т.
Амбуланта у Доњим Колима почиње са пробним радом

БАЊАЛУКА - Амбуланта породичне медицине у Мјесној заједници Доња Кола почела је јуче са радом, а становништво из тог подручја позвано је да се региструје за добијање здравствених услуга на овом локалитету.

Директорица Дома здравља Невена Тодоровић рекла је да ће амбуланта радити сваке сриједе у јутарњој смјени, те да је то пробни период од три мјесеца.

- Уколико се грађани одлуче за пререгистрацију у ову амбуланту, сриједом ће овдје добијати услуге, а уколико им помоћ буде потребна другим данима, добиће је у оној амбуланти у којој су је добијали прије пререгистрације - појаснила је она.

Градоначелник Драшко Станивуковић казао је да постоји потреба за радом амбуланте, те да је град са Домом здравља у протеклом периоду сагледао све могућности за почетак рада.

- Примарни циљ у протеклом периоду био је да се збрину сви “ковид” пацијенти, а сада су створени и капацитети да ова амбуланта почне са радом у пробном периоду. Важно је да овај вишенамјенски објекат има своју сврху и да буде у пуном капацитету - рекао је градоначелник.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана