Aмбуланта и МЗ под истим кровом

Александaр Поповић
Aмбуланта и МЗ под истим кровом

Бањалука - Мјештани Кочићевог вијенца за годину дана добиће нови објекат мјесне заједнице и амбуланту породичне медицине чија је градња почела данас, а у који ће бити уложено 1.166.000 марака.

Камен темељац за изградњу објекта јуче су положили предсједник Скупштине града Слободан Гаврановић и градоначелник Драгољуб Давидовић.

Гаврановић је истакао да ће изградњом овог објекта становници Кочићевог вијенца добијати љекарске услуге на највишем нивоу.

- Овај пројекат Скупштина града је усвојила прошле године а одлучено је да се реализује узимањем кредита. Објекат у којем је раније била смјештена амбуланта био је у лошем стању, а пошто није било на располагању плацева, одлучили смо се да се на истом мјесту сагради амбуланта и просторије мјесне заједнице. Ријеч је о објекту са добрим идејним рјешењима који ће задовољити више потреба мјештана Кочићевог вијенца - нагласио је Гаврановић.

Драгољуб Давидовић је рекао да ће изградња објекта од 850 квадрата на двије етаже коштати 1.166.000 марака.

- У доњој етажи ће бити амбуланта породичне медицине, а горе просторије за потребе Савјета МЗ. Уговорени рок за изградњу је годину дана, а посао је на тендеру добила фирма "Тектон" из Бањалуке. Циљ нам да љекарске услуге приближимо грађанима како не би морали због љекарског прегледа ићи у центар града - казао је Давидовић.

Директор Дома здравља Гордана Тешановић је изјавила да ће у амбуланти радити осам тимова љекара од седам до 20 часова.

 - Овдје ће бити смјештена лабораторија, а у овом тренутку је на Кочићевом вијенцу регистровано око 11.000 грађана. Како се мјесна заједница буде ширила ми ћемо моћи пружати услуге и за 20.000 грађана. До изградње нове амбуланте наши тимови су привремено смјештени у приземљу објекта Дјечијег дома "Рада Врањешевић" - додала је Тешановићева.

Становници

- Ово је велики дан за све становнике Кочићевог вијенца. Посебно су задовољни најмлађи и најстарији становници мјесне заједнице који ће имати своје друштвене просторије као и амбуланту - рекао је предсједник Савјета МЗ Кочићев вијенац Дарко Сабљић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана