Амандмани на буџет Бањалуке, по 500 КМ здравственим радницима и породиљама

Срна
Амандмани на буџет Бањалуке, по 500 КМ здравственим радницима и породиљама

БАЊАЛУКА - Скупштинска већина у Бањалуци окупљена око СНСД-а упутила је амандмане на градски буџет, којима је, између осталог, предвиђена једнократна помоћ од 500 КМ за здравствене раднике и породиље са подручја града.

Клуб одборника СНСД-а, заједно са коалицијом са којом чини скупштинску већину, цијенећи епидемиолошку ситуацију у Бањалуци, тражи да за здравствене раднике буде обезбијеђена ова помоћ, а укупан износ би био четири милиона КМ, јавља АТВ.

Одборници скупштинске већине улажу амандман по којем би одређену подршку добили и привредници, угоститељи који су обухваћени рестриктивним мјерама, а за то би требало да буде издвојено милион КМ.

Они предлажу да буде издвојен милион КМ који би био на располагању свим породиљама у Бањалуци у овој години, а које би требало да добију износ од 500 КМ.

Осим тога, скупштинска већина, тражи додатна средства и за пензионере и борце.

Амандмани су укупно “тешки” више од шест милиона КМ и послати су у Градску управу.

“Бањалука је до сада увијек показивала солидарност и одговорност и не смијемо се понашати као жпусто острвож већ показати разумијевање према онима који су највише погођени и онима који носе највећи терет, а то су здравствени радници, пензионери, угоститељи и сви они чији је рад онемогућег због пандемије, а посебну пажњу желимо да скренемо на наталитет”, наводе из СНСД-а.

Скупштинска већина у Бањалуци, коју чине СНСД, Уједињена Српска, ДЕМОС, СП и независни одборник Саша Чудић, сматра да је буџет лош, да није добро планиран и да не показује бригу о важним категоријама, те да би предложеним амандманима то могло да се поправи.

“Изазовна времена носе тешке, али исправне одлуке и ово је наш минимум захтјева да буџет који је у суштини лош и није окренут грађанима”, кажу из СНСД-а.

Из најјаче партије у Бањалуци и Српској додају да је вријеме да се и Град укључи и помогне онима којима је најпотребније.

“Република Српска је до сада уложила много у наш град и здравствени систем, а наставља да улаже и у овим изазовним времнина, па сматрамо да је вријеме да се Бањалука укључи и да заједно са Републиком помогне онима којима је најпотребније, а по узору на земље у региону”, наводе из СНСД-а.

Они указују да је сарадња двосмјерна улица и да Бањалука не смије бити по страни већ мора показати своје право лице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана