Активисти МСД-а против новог кружног тока: Градити плански и по прописима

Срна
Foto: Град Бањалука

Активисти бањалучких Младих социјалдемократа (МСД) изразили су данас противљење изградњи кружног тока у Бањалуци на простору од зграде "Екватора" до Тврђаве Кастел и поручили да нико није против тога да се Бањалука гради, али да то буде плански, функционално и по прописима.

Предсједник Младих социјалдемократа Бањалука Немања Бабић истакао је да је, када је почела изградња те кружне раскрснице, дошло до закрчења саобраћаја, те изразио бојазан да ће тај проблем бити још већи након завршетка радова.

Бабић је изјавио новинарима да постоји информација да је Саобраћајни факултет у Новом Саду дао негативно мишљење за будући режим одвијања саобраћаја како планира да га уреди Градска управа на ширем подручју центра Бањалуке, укључујући и ову раскрсницу у изградњи.

"Постављам питање Градској управи и градоначелнику Драшку Станивуковићу шта је са регулационим планом који се тиче ове кружне раскрснице? Да ли је он примијењен и прилагођен овој раскрсници, да ли је одобрена грађевинска дозвола и постоје ли за то услови?", упитао је Бабић.

Члан Предсједништва Младих социјалдемократа Бањалука Владимир Поповић упитао је какава се порука шаље грађанима када градоначелник Станивуковић селективно примјењује закон, уредбе и регулативе, односно ради све супротно од оног што је обећавао у предизборној кампањи?

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана