Ако захлади, радијатори у Бањалуци топли већ од 1. октобра

Александар Стојановић
Ако захлади, радијатори у Бањалуци топли већ од 1. октобра

Бањалука - Сезона гријања у граду почеће 15. октобра, а топли радијатори најраније се могу очекивати 1. октобра уколико спољна температура током два узастопна дана буде испод 12 степени.

Из предузећа “Еко топлане” рекли су да је до сада обезбијеђено 75 одсто потребних количина огрева.

- Набавка енергената тече планираном динамиком, а до краја ове године требало би да буду обезбијеђене количине за комплетну сезону гријања 2019/2020 - рекли су из “Еко топлана”.

Додали су да је током љетних мјесеци урађен велики посао на санацији топлификационе мреже која је годинама узроковала велике губитке топлотне енергије.

- Упркос чињеници да је топлификациона мрежа стара скоро пет деценија и дотрајала те да је током претходних сезона долазило до проблема у испоруци топлотне енергије усљед пуцања цијеви, максималним ангажманом људских и материјалних ресурса, а у складу са финансијским и временским могућностима, “Еко топлане” су урадиле доста посла на санацији неких од најкритичнијих тачака на систему - истакли су из овог предузећа и додали ће резултати бити видљиви већ од првих дана нове сезоне те да очекују мањи број рекламација корисника.

У претходним мјесецима на неколико локација потпуно су замијењене цијеви вреловода, шахтови, те је урађен ремонт топлотних подстаница.

- Цјевоводи су замијењени код тврђаве Кастел, у улицама Анђе Кнежевић, Олимпијских побједника и Царице Милице и на више локација на Булевару војводе Степе Степановића. Такође, у оквиру пројекта изградње новог кружног тока на укрштању улица Исаије Митровића, Солунске и Козарске замијењена је дотрајала траса вреловода - истакли су из “Еко топлана”

Из комапније је наведено да је и дио мреже саниран и у улицама Браће Мажар и мајке Марије, Краља Петра И Карађорђевића, Мајке Југовића, Драгише Васића, Слободана Кустурића, на Булевару Десанке Максимовић, у Пиланској улици, на Булевару војводе Живојина Мишића, као и испод моста Венеција.
 

Цијена гријања

Из “Еко топлана” су казали да се цијена гријања неће мијењати и поред најављеног поскупљења електричне енергије за индустријске потрошаче.

- Најављено поскупљење ће, у сваком случају, проузроковати веће трошкове “Еко топланама”, али ће цијена за кориснике гријања остати на нивоу претходне сезоне - рекли су из овог предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана