Акције Милана Савановића наишле на велики одјек: Хуманисти враћају наду и вјеру у живот

Илијана Божић
Акције Милана Савановића наишле на велики одјек: Хуманисти враћају наду и вјеру у живот

БАЊАЛУКА - Да још има добрих људи великог срца који и у тешком времену желе да олакшају живот социјално угроженима, свједочи примјер младог Бањалучанина Милана Савановића који хуманитарним акцијама несебично помаже, враћа вјеру у доброту и улива наду суграђанима.

Прошле седмице овај хуманиста је са неколицином пријатеља однио помоћ породици Рађен која живи у тешким условима у Вилусима на Мањачи и показао им да нису сами.

- Жељко и Гордана Рађен са двоје малољетне дјеце живе далеко у шумском појасу, без комшија. Нису имали струју јер им је била искључена због дуга од 1.045 КМ. Њихова највећа жеља је била да им оздрави коњ и да имају своје кревете. Захваљујући добрим људима сакупили смо 4.970 КМ за породицу Рађен. Добили су пет оваца, свињу, веш-машину, фрижидер, намјештај, те пакете хране и хигијенских средстава, а плаћен је и дуг за струју - рекао је Савановић.

Додао је да чланови ове породице, иако живе скромно, никада не скидају осмијех с лица и не губе вјеру и наду у боље сутра.

- Ова акција, која је трајала десетак дана, још једном је показала да наши суграђани имају у себи велику дозу хуманости. Заједничким снагама смо успјели да једној породици олакшамо живот. Оно што смо видјели у Вилусима потресло нас је, али и подстакло да наставимо са нашим радом - рекао је Савановић.

Истакао је да захваљујући друштвеној мрежи “Фејсбук” успијева да организује хуманитарне акције и укључи што већи број људи. 

- Скоро смо однијели пакете хране, хигијенских потрепштина и гардеробе за три дјевојчице породице Спасојевић из Дервиша које су остале без мајке. Тада смо прикупили 5.065 КМ, чиме су Бањалучани показали да у свима нама постоји доброта, која ће нас и одржати - рекао је Савановић.

Он је нагласио да је дјевојчицама помоћ и даље неопходна те да ће у наредном периоду настојати да путем хуманитарних акција сваког мјесеца дјевојчице добију средства за живот.

- Не желимо да се на овоме зауставимо. Наше акције су примјер да се све може реализовати када људи имају добру вољу и жељу да притекну у помоћ. Успјели смо да се удружимо и у доба пандемије и тако ћемо и наставити. Сљедећом акцијом желим да помогнемо седмочланој породици која живи у Карајзовцима - рекао је Савановић.                     

Апел

Милан Савановић је позвао све заинтересоване који желе и могу да се укључе у хуманитарне акције и помогну угроженим породицама и малишанима како би имали нормалан живот.  

- Они који су у могућности нека запрате мој профил на “Фејсбуку” како би могли да нам се придруже. Захвалан сам свима који су се јављали и учествовали и много сам поносан на све њих - рекао је Савановић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана