Акција у Дому омладине: Прикупљају матурске хаљине за социјално угрожене суграђане

С. Б.
Акција у Дому омладине: Прикупљају матурске хаљине за социјално угрожене суграђане

БАЊАЛУКА - Из бањалучког Дома омладине саопштили су да организују анонимну акцију поклањања матурских хаљина, те позивају све Бањалучанке које желе да поклоне своје матурске хаљине да их донесу у ову установу.

- Тиме ће свакако учинити добро дјело и обрадовати оне матуранте који нису у могућности да себи купе свечану одјећу за матурско вече. Уколико сте и ви у прилици да уљепшате незаборавно матурско вече свима који нису тренутно у могућности да себи обезбиједе свечане хаљине, можете то учинити донацијом хаљине, која можда стоји у ормару и не намјеравате више да је носите - поручили су из Дома омладине.

Додали су да сви заинтересовани могу да им се обрате у инбокс на друштвеним мрежама.

Предсједник Удружења породица са четворо и више дјеце “Четири плус” Јован Радовановић рекао је за “Глас Српске” да су овакве акције од велике помоћи вишечланим породицама.

- Издаци током припремања за матурску свечаност увијек су велики, нарочито у породицама које имају четворо или више дјеце, тако да је овим родитељима свака помоћ добродошла - казао је Радовановић.

Додао је да и њихово удружење сваке године организује сличну акцију.

- Суграђани одијела и хаљине могу донијети у просторије нашег удружења. До сада смо прикупили и подијелили више од 30 хаљина и одијела, а потребно нам је још 20 одијела и хаљина да бисмо обезбиједили све матуранте - рекао је Радовановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана