Акција “Срцем за Искру” окупља доброчинитеље у Дому омладине

Јасмина Салопек
Акција “Срцем за Искру” окупља доброчинитеље у Дому омладине

БАЊАЛУКА - У срцу града, дворана Дома омладине постаће мјесто сусрета љубитеља плеса, али овог пута с посебном сврхом - ширења љубави и подршке.

Хуманитарно плесно вече, названо “Срцем за Искру” биће организовано 16. децембра са почетком у 19 часова, а незаборавно искуство донијеће радост, ритам и, најважније од свега, помоћ онима којима је најпотребније.

Предсједник Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести “Искра” Милан Берић рекао је за “Глас Српске” да ће новац, који буде прикупљен на хуманитарној плесној вечери бити намијењен за текуће потребе удружења, али и да им сваки вид подршке веома значи.

- Битнија је морална подршка коју добијамо од оне финансијске добити која ће бити остварена продајом карата - рекао је Берић.

Према његовим ријечима плесно вече је лијепа активност коју годинама реализују у граду на Врбасу, а започета је са Плесним клубом “Болеро”, да би била настављена са Плесним клубом “Лејдис”.

- Ово је традиционална активност коју организујемо и гдје младост даје подршку младости - појаснио је Берић.

Како је рекао, ова манифестација неће бити само подршка њиховом удружењу, већ и свој дјеци која се лијече или су излијечена од малигних болести.

- Удружење има много активности, стога ће новац од хуманитарне ноћи бити квалитетно утрошен - нагласио је он.

Сви плесачи, од искусних професионалаца до ентузијастичних аматера, удружиће своје таленте и страст према плесу да би створили незабораван спектакл. Расплесане кореографије, припремане само за ту прилику, различитих плесних жанрова преплавиће дворану Дома омладине енергијом, стварајући атмосферу која подстиче заједништво и солидарност.

Тренер и директор Плесног клуба “Лејдис” Тања Михаљчић каже да ово хуманитарно плесно вече неће бити само прилика за плес, већ и прилика за доброчинство.

- Дуги низ година имамо сарадњу са Удружењем “Искра” и увијек се радо одазовемо. На хуманитарној плесној вечери учествоваће дјеца од предшколског до средњошколског узраста, а кореографије ће бити прилагођене - рекла је Михаљчићева.

Додала је да ће извести 15 плесних кореографија, међу којима ће бити сви латиноамерички плесови, од самбе до ча-ча-ча.

- Неке од кореографија које буду приказане заступљене су у нашем бамби програму, у којем радимо са дјецом предшколског узраста. Имају латинокорака, али се праве на дјечије пјесме - појаснила је она.

Цијена улазнице износиће симболичних пет КМ, а град Бањалука подржао је организацију ове манифестације.

Лакташи

Милан Берић је рекао да, осим креативних радионица у којима сви учествују, често им у посјету дођу и познати глумци, али и спортисти. Он је истакао да ће и становници Лакташа ускоро имати прилику да покажу хуманост.

- Поред активности коју ћемо уприличити у Бањалуци 24. децембра у 15 часова у Лакташима ће бити организован новогодишњи фестивал одбојке - истакао је Берић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана