Акција “Од Бање Луке с љубављу”: Позовом на 1414 до куће хуманости

М. В.
Акција “Од Бање Луке с љубављу”: Позовом на 1414 до куће хуманости

БАЊАЛУКА - На иницијативу градоначелника Драшка Станивуковића покренута је хуманитарна акција “Од Бање Луке с љубављу”, у оквиру које је од прошле седмице у функцији хуманитарни број 1414.

Како је поручио градоначелник, позивом на овај број донирате једну марку за изградњу куће за привремено и дугорочно збрињавање дјеце, младих и одраслих са сметњама у развоју.

- Мени је идеја за изградњу ове куће дошла, јер сам био инспирисан акцијом Владе Републике Српске “Са љубављу храбрим срцима”, која сваке године изњедри нешто добро. Идеја је потекла од моје свакодневне комуникације са родитељима који имају дјецу са потешкоћама у развоју - каже Станивуковић.

Савјетница градоначелника Милада Шукало поручила је како је градска администрација пронашла парцелу у центру на којој ће правити ову кућу.

Мајка особе са потешкоћама у развоју Данијела Вишњић захвалила је градоначелнику на овој иницијативи која ће родитељима много значити.

- Мој син има 17 година и ова услуга је нешто што ће бити од великог значаја свима нама, јер ће нам омогућити да пружимо више нашој дјеци, а да се ми као родитељи посветимо обавезама које имамо - истакла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана