Aкција “Нисте сами”: Још данас функционише број за доставу

Срна
Aкција “Нисте сами”: Још данас функционише број за доставу

БАЊАЛУКА - У Бањалуци од сутра више неће функционисати телефонски број посредством којег је вршена кућна достава намирница и лијекова, с обзиром на то да је омогућено кретање свим категоријама становништва, саопштено је из Градске управе.

Од 19. марта, када је град Бањалука покренуо овај сервис у оквиру акције “Нисте сами”, евидентирано је 7.725 позива грађана на број 065 01 02 03 и извршено 4.208 достава.

“С обзиром на то да је од ове седмице дозвољено кретање и старијима од 65 година, одлучено је да буде обустављена кућна достава, која је, посљедњих нешто мање од мјесец и по дана, била веома значајна за неколико хиљада становника будући да усљед епидемиолошке ситуације нису могли излазити из кућа”, истакли су из Градске управе.

У оквиру акције “Нисте сами” старији и немоћни, те лица са инвалидитетом, труднице и сви у стању потребе могли су да наруче кућну доставу основних животних намирница, а од краја марта и лијекова.

Грађани су били ослобођени трошкова доставе, а намирнице и лијекове су плаћали по цијенама као у маркетима, односно апотекама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана